2018-05-18 15:29 Realista24 realmadrid.com
Zidane: “A döntőig senkinek nem árulom el a kezdőt” Spanyol Bajnokság

Elérkezett ez a nap is, Zidane megtartotta ugyanis az utolsó, bajnoki mérkőzéshez kapcsolódó sajtótájékoztatóját. Holnap a Villarreal vendége lesz a Real Madrid, de természetesen merültek fel kérdések a Bajnokok Ligája döntőt illetően is.

“Nagyon boldog vagyok, hogy mindenki a rendelkezésemre áll, megérdemlik. Néhányuknak voltak problémáik az év során, de mindannyian megérdemlik, hogy itt legyenek, játékra készen. A szomorú az, hogy 24-en vannak és néhányuk ki fog maradni, ahogy holnap is. Elégedett vagyok azzal, ahogy dolgoztak a héten, azokat is, akik nem kaptak sok lehetőséget az év során. A szezon során voltak nehézségeink, volt, hogy nem volt mind a 24 játékosom elérhető és az, hogy a szezon végére mindenki egészséges, hihetetlen pozitív.”

Kijevi főpróba

“Abszolút nem erről van szó. Két teljesen különböző csapatról van szó. A Villarreal teljesen mélyről játszik, a Liverpool pedig nem. Alapvető fontosságú, hogy jó mérkőzést játszunk, ez az utolsó a felkészülésünk során. Majd ezt követően lesz egy hetünk a meccsig, hogy dolgozzunk a részleteken. Két nagyon különböző csapat.”

A bajnoki forma

“Nem vagyunk elégedettek a bajnokság korai szakaszával. Még akkor is, ha a tavalyi eredményekkel sem nyertük volna meg a ligát. A Barcelonának nagyszerű szezonja volt és gratulálnunk kell nekik. Nem vagyunk elégedettek azzal, ahogy a szezont kezdtük, de azzal igen, ahogy befejeztük azt.”

A potenciális harmadik Bajnokok Ligája trófea

“Ez hatalmas. Nagyon sokat jelent. A játékosok nagyon éhesek a sikerre és hogy megnyerjük, és ezt meg is mutatták. Fantasztikus, hogy az edzői karrieremet ilyen magas szinten tudtam elkezdeni. A napi munkámra koncentrálok, és csak ez a döntő érdekel, nem gondolok a korábbiakra.”

Cristiano és Carvajal a Villarreal ellen

“Igen, fontos, hogy ott legyenek. Nem gondolkodok negatívan és nem gondolok arra, hogy lesérülhetnek. Jó teljesítményre van szükségünk holnap, ez nagyon fontos a felkészülésünkben. Hiába végzel jó munkát az edzésen, az nem adja vissza a mérkőzések intenzitását. Örülünk, hogy holnap játszhatunk. Cristiano 120%-os állapotban van, rendben van. Egész héten normálisan edzett és készen áll holnapra is, ami az utolsó meccsünk lesz a döntő előtt.”

Juanfran ünneplése

“Szeretnék gratulálni az Atléticónak azért, amit elértek, megérdemelték. Kedvelem Juanfrant, nem mondok semmi egyebet. Ez egy vicc volt, nincs semmi gond. Ennyi.”

Bale fejtörést okoz Kijev előtt?

“Egyáltalán nem. Holnap lesz egy meccsünk és majd meglátjuk. A jó dolog számomra, hogy minden játékos elérhető, és hogy mindannyian 100%-os fizikális állapotban vannak. Senkinek nem fogom elmondani a kezdőt egészen a meccsig. Bale egyre jobban játszik és jól dolgozik edzésen. Ha egy játékos gólokat rúg, elmondhatod, hogy jobban játszik. Fizikálisan mindenki remekül fest. Alapvető, hogy mindenki rendben legyen, csak azok miatt vagyok csalódott, akik ki kell hogy hagyják a következő kér mérkőzést.”

Benzema nem megy a Világbajnokságra

“Beszéltünk erről újra és újra és a helyzet nem változott. Arra kell koncentrálnia, ami következik neki, ez nem új dolog, nem zavarja, mert tudta, hogy ez lesz.”

Rubiales, az új RFEF elnök

“Gratulálnunk kell az új elnöknek és szívélyesen kell üdvözölnünk. Most munkához kell látnia, ő maga mondta, hogy keményen fog dolgozni. Az elnökünk is hasonló dolgokat mondott.”

Játékosok kevesebb játékidővel

“Egy év itt tíz máshol eltöltöttnek felel meg, még akkor is ha kevesebbet játszol. Edzeni olyan játékosokkal, mint amilyen nekünk van, nem elvesztegetett idő. Sokat fejlődtek. Minden játékos többet akar játszani, de ez egy pozitív év volt. Ők fiatalok és jövőre meglátjuk, hogy mi lesz velük. Néhányuknak 20-30 meccsre van szüksége.”

Messi kommentje Neymar jövőjét illetően

“Nem beszélek olyan játékosról, aki nem az enyém. 10 napunk van vissza, valamint a Villarreal elleni meccs és a döntő. Ezek után mindent megbeszélhetünk, de nem most.”

Teljes menetrend