2018-05-20 11:52 d.gergo realmadrid.com
Casemiro: “Tudjuk, hogy a döntőben nem vehetünk vissza majd a tempóból” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Az utolsó spanyol bajnoki forduló után a játékosok is nyilatkoztak a sajtó munkatársainak.

Dani Carvajal “Jól éreztem magam, három hét kihagyás után, a jövő heti meccsel előttünk fontos volt, hogy erőnlétileg készen álljak. Mindannyian felkészültünk, a csapat jó formában van, nincsenek sérüléseink, és nehéz dolga lesz az edzőnek, amikor a kezdőcsapatot kell majd összeállítania. A Villarreal elleni meccs két teljesen különböző arcú félidőből állt. Az első félidőben jól játszottunk, tartottuk a labdát. A másodikban a csapat elkezdett Kijevre gondolni, és akkor nem ment jól. Ami az erőnlétet illeti, nem kell keményebben dolgoznunk. Hosszú volt a szezon. Arra kell gondolnunk, hogy hogyan tudunk majd bajt okozni a Liverpoolnak”.

Raphael Varane “Hasznos meccs volt ez a Bajnokok Ligája döntőjére való felkészülésben. Nagyon jó első félidőt produkáltunk, a másodikban kicsit visszaesett a tempónk, de a hozzáállásunk végig jó volt a meccsen. Érthető a második félidő, mert a héten nagyon keményen dolgoztunk, nagy intenzitással zajlottak az edzéseink. Mindent beleadtunk ma, ami tőlünk tellett. Az a jó ebben a csapatban, hogy különböző játékrendszerekben is képesek vagyunk játszani, és nagyon sok játékosunk van. Az a fontos, hogy mindannyian készen állunk, és összpontosítunk. Luca örült a debütálásának, beszéltünk vele a meccs közben, biztattuk őt, és jól teljesített”.

Luca Zidane Debütálásáról: “Az edző azt mondta nekem, hogy csak élvezzem ki a pillanatot, és érezzem a büszkeséget, amit az ad, hogy a világ legjobb játékosaival játszhatok együtt. A csapattársaim is azt mondták, hogy élvezzem a meccset”.

Casemiro 150. tétmérkőzése volt a Real Madridban a Villarreal elleni bajnoki: “Fontos mérföldkő ez számomra. Minden alkalom egy valóra vált álom számomra, amikor a pályára léphetek ennek a csapatnak a színeiben, és remélem, hogy még sok meccsem lehet ebben a mezben. A címerünk megköveteli tőlünk, hogy mindig nyerjünk. Ma egy kiváló csapat ellen játszottunk a Villarreal személyében, van pár remek adottságú játékosuk”.

“A második félidőben egyértelműen ellazultunk kicsit, és tisztában vagyunk vele, hogy a döntőben ezt nem tehetjük majd meg, de az egy másik meccs lesz, és tudjuk, hogy végig összpontosítanunk kell majd Kijevben. Szerintem minden játékos bevethető, az edző előtt igen komoly feladat áll, hogy összeállítsa a kezdőcsapatot a döntő előtt, de biztos vagyok benne, hogy bármilyen csapatot is küld ki a pályára, abban mindenki a tőle telhető legtöbbet fogja nyújtani majd”.

Cristiano dicsérete: “Láthattátok, hogy jól érezte magát a pályán, gólt lőtt és segítette a csapatot. Ő a világ legjobb játékosa, és egyszerűen csak élveznünk kell a focit, amit játszik”.

Luca debütálása: “Ő is a keretünk tagja, és mindenki megbízik benne. Igaz, hogy nem volt sok játékperce eddig, de ma este nagyszerű volt, és a kapott gólokról nem ő tehetett. Sokat tanult, és gratulálnunk kell neki”.

Teljes menetrend