2018-05-27 13:30 ___Samy___ realmadrid.com
Zidane: ”Ennek a csapatnak nincsenek határai” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Zidane ismét történelmet írt a Real Madriddal. Zsinórban megnyerték a harmadik Bajnokok Ligája döntőjüket is, és erre még korábban sose volt példa. Erre a csapatra örökre emlékezni fognak, ráadásul korszakos csapatként. Zidane így nyilatkozott a döntő eseményei után.

”A szezon kezdetén mindent meg akartunk nyerni. Nem vagyunk elégedettek a bajnokságban és a kupában tett erőfeszítéseinkkel, de az emlékezetes marad, amit ma elértünk. Gratulálnunk kell a játékosoknak, mert amit csinálnak, az nem könnyű. Nincsenek rá szavak. Ennek a csapatnak nincsenek határai.”

”A győzelem titka a hihetetlen tehetség és a kemény munka. Nagyon jó játékosokról van szó, de nagyon masszívak is vagyunk. A csapat tele van lelkesedéssel és éhséggel, és ezt ismét megmutatták. Úgy jutottunk be a döntőbe, hogy legyőztük a PSG-t, a Juventust, a Bayernt, most pedig legyőztük a Liverpoolt is. Nincs itt semmi titok, csak sikerre éhesnek kell lenni és tudni azt, hogy senki más nem tudta még ezt megcsinálni.

Játékos vagy edző

”Szeretem, amit csinálok. Nem részesítem előnyben egyiket sem, ez a folytonosságról szól. Még most kezdtem el edzősködni, de amit a játékosaimmal eddig megtapasztaltam, az lenyűgöző. Meg kell ragadnunk a pillanatot.”

Bale gólja

”A Gareth-é, az enyém és Cristiano torinói gólja történelem könyvbe illő gólok. A legutolsó a legfontosabb, így Bale gólja a legszebb.”

”Csakis arra gondolok, hogy mit csinálunk és mit adott nekünk ez a mérkőzés. Cristianónak maradnia kell, ez nem is kérdés. Ő a Real Madrid játékosa és amiket véghez vitt, arra nincsenek szavak. Ha ezt mondta, akkor ezt mondta, ennyi. Talán három vagy négy nap múlva mond még valami mást, de én ragaszkodni fogok ahhoz, ami most van.”

Carvajal

”Nagyon sajnáljuk őt. Beszéltem vele a félidőben, ahogy a játékosokkal szoktam. Ez most nehéz neki, de nyert egy újabb BL címet.”

Bale

”Ez nem könnyű, hisz mindenki magára gondol. Én megértem ezt, de ez egy csapat és ez csapatjáték. Ez nem fog megváltoztatni semmit. Próbálom a legjobbat nyújtani a csapatnak. Időről időre egy adott játékos megérdemli, hogy többet játsszon, de ezek a döntések az edző kezében vannak. Értékelem azt, hogy még több játékidőt szeretne. Ma ő jelentette a különbséget, és az teljesen normális, hogy többször akar kezdő lenni.”

LaLiga

”Ez a legizgalmasabb bajnokság mind közül. Nagyon versenyképes és nehéz. Ha megnézzük a spanyol játékosokat, a nemzeti csapatukat, a spanyol futballt és ahogy játszanak Spanyolországban, nekem ez a kedvenc bajnokságom.”

Teljes menetrend