Fejléc kép
Fórumajánló
Keylor Navas: “Zidane mindig őszinte volt velünk, nem bújt senki háta mögé”
2018-06-12 08:23 Realista24 marca.com
Keylor Navas: “Zidane mindig őszinte volt velünk, nem bújt senki háta mögé” Nyilatkozatok

Közeleg a Világbajnokság, Keylor Navas pedig nagy erőkkel készül rá, azonban a fejében biztosan ott motoszkál, hogy vajon mi lesz vele a Real Madridnál. A kérdés pedig abszolút aktuális, hiszen Zinedine Zidane volt a legnagyobb védelmezője; a francia mester minden egyes kapusigazolást megvétózott, amit a vezetőség kitalált. Erről és sok egyéb dologról beszélgetett Navas-szal a Marca munkatársa.

Mit jelent számodra Costa Rica kapujában állni a Világbajnokságon?

“Számomra ez elképesztő privilégium. Gyerekkorom óta a foci éltetett, néztem a Világbajnokságokat és nagyon izgatott voltam. Az összeset megnéztem, bármikor is kezdődtek. Hogy most itt lehetek, amiről mindig is álmodtam, hihetetlen. Visszanézek és sok érzelem tölt el. Játszani egy Világbajnokságon a hazám válogatottjával, egy álom megvalósulása.

Miben bízhat Costa Rica, mit érhet el?

“Lépésről lépésre kell haladnunk, ebben a felfogásban vagyunk. Az első célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, ami nem lesz könnyű, mert nagyon erős ellenfeleink vannak, Brazília, Svájc és Szerbia személyében. Ez egy nagyon fontos lépcsőfok számunkra, aztán pedig meccsről meccsre mindent bele kell adnunk. Szeretnénk történelmet írni a válogatottal, ez pedig azt jelenti, hogy jobban kell szerepelnünk a Világbajnokságon, mint korábban annak a csapatnak, amelyik elérte a negyeddöntőt, ahol végül Hollandia ellen estek ki, büntetőkkel. Meg fogjuk próbálni, alázatosan fogunk játszani, de sok szenvedéllyel és intenzitással.

Hol nagyobb a nyomás? A Real Madridban vagy a válogatottnál, ahol az ország szimbóluma vagy?

“Mindig nyomás alatt vagy, mert mindig a legjobbat várják tőled. Mindig kifogástalan teljesítményt várnak el, anélkül, hogy hibáznék, mert akkor elítélnek. Mindezeket elfelejtve, próbálom élvezni. Számomra a Real Madridnál lenni és a mezükben játszani egy mérkőzést, ok az örömre. Játszani az országért, ahol születtem, felnőttem és ahol a családom van, szintén öröm.”

Amikor gyerek voltál, melyik álom tűnt nagyobbnak? A Real Madridban játszani vagy a Világbajnokságon szerepelni Costa Ricával?

“A szívem mélyén mindent elképzelhetőnek tartottam. Tudtam, hogy ha mindent megteszek, egészséges leszek, akkor bármit el tudok érni.”

Ha választhatnál, hogy ki ellen játssz a Világbajnoki döntőben…ki lenne az?

“Egyértelműen Spanyolországot mondom. Hosszú ideje ott élek és nagyon sok érzésem van az országgal kapcsolatban. A Real Madrid szurkolói a saját hazájukat támogatják, így ez egy számomra kedves döntő lenne.”

Úgy gondolom, hogy meglepett Zidane lemondása…

“Igen, már éppen Costa Ricában voltam és őszintén megmondom, meglepődtem…

Mit tudsz elmondani Zidane-ról? Mindig törődött veled…

“Igen, mindig nagyon hálás leszek Zidane-nak. A jó időszakokban együtt nevettünk, tanácsokat adott nekem, és mindig egy mosollyal fogadott. Véleményem szerint mindezek a dolgok adnak önbizalmat a fejlődéshez.”

Mit hagyott itt neked Zidane?

“Mindig bizalmat szavazott nekem, megbízott bennem, ez pedig nagyon fontos egy játékos számára. De ő egy nagyon egyenes ember volt, olyan edző aki nem hazudott, és nem bújt senki háta mögé, függetlenül attól, hogy mit mondott. Mindig őszinte volt az egész csapattal, és egy családdá kovácsolta a csapatot.”

És mit tartogat a jövő?

“A Real Madrid játékosa vagyok, 2020-ig szól a szerződésem. Sokszor elmondtam már korábban, hogy nagyon boldog vagyok a Real Madridnál és ha Isten is úgy akarja, akkor ebből a csapatból vonulok vissza. Nagyon boldog vagyok a csapatnál, a városban, a csapattársaim miatt. Most a Világbajnokságra koncentrálok, majd újra a Real Madridra. A maximumra fogok törekedni, ahogy mindig és edzeni fogok azért, hogy helyem legyen. Mindig 100%-on fogok dolgozni úgy, a legnagyobb tisztelettel a csapattársaim iránt. A mentalitásom nem fog változni, ugyanúgy fogok dolgozni, mint az első napon.”

Úgy gondolom, hogy a Bajnokok Ligája erőt ad neked a Világbajnokságra.

“Abszolút, sorozatban megnyerni a harmadik Bajnokok Ligáját lenyűgöző, és egyben azt jelenti, hogy még boldogabban jössz a Világbajnokságra. Történelmet írtunk, és most Costa Ricával is szeretnék, már megnyertem a Bajnokok Ligáját, de a Világbajnokságot még soha (nevet).

Teljes menetrend