2018-06-14 07:20 Realista24 marca.com
Garcia: “Lopetegui és Pérez elárulták Spanyolországot” Nyilatkozatok

Az elcsalt Bajnokok Ligája hírek után talán nem meglepő, hogy sokan úgy vélik, hogy a Real Madrid tönkretette egész Spanyolország világbajnoki álmait azzal, hogy a Világbajnokság előtt két nappal bejelentette, hogy Lopetegui, a spanyol válogatott edzője lesz Zidane örököse.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, a frissen kinevezett Luis Rubiales pedig úgy döntött, hogy felmenti szolgálatai alól Lopeteguit, annak ellenére, hogy a játékosok egy emberként álltak ki mellette. Az esetről a neves újságírónak, José Maria Garciának is megvan a véleménye.

“Ez a két ember, Florentino Pérez és Lopetegui megengedték maguknak azt a luxust, hogy elárulják az országot. Lopetegui a barátom volt, csalódást okozott nekem. Jobbnak látom, ha nem találkozom vele, mert most senkinek nem nézhet a szemébe, nincsenek anyagi nehézségei, és elmehet a Real Madridhoz, csak nem ilyen áron.”

Spanyolország egyetlen mérkőzést sem veszített el az 51 éves szakember irányítása alatt, Garcia pedig úgy véli, hogy a sok kemény munka most a semmiért volt.

“Ez hátba szúrás, úgy mentünk neki a Világbajnokságnak, hogy szenzációs selejtező sorozatot zártunk. Most pedig minden szétesett Lopetegui hűtlensége és önzősége, és Florentino Pérez akciója miatt. A Real Madrid gépezete felé fordult, amit az emberek utálnak.”

Lopetegui kinevezésének pillanata az, ami igazán feldühítette az embereket, sokan szándékosságot vélnek felfedezni emögött.

“Florentino Pérez úgy döntött, hogy Lopetegui lesz az új edzője. A Real Madridnak arra volt szüksége, hogy ne legyen ott a Világbajnokságon. Ha kiestek volna az első körben, akkor Pérez hogyan mutatta volna be a szurkolóknak? Ez volt a lehető legjobb forgatókönyv számukra, hogy a Szövetség kirúgja, így pedig sértetlenül érkezhet Madridba” – zárta mondandóját Garcia.

Teljes menetrend