2018-06-20 15:16 Tromposch Ádám as.com
Cristiano Ronaldo immáron Puskás Ferenc előtt Nemzeti válogatott

Cristiano Ronaldo Marokkó ellen megszerezte 85. gólját a portugál válogatottban, ezzel pedig megelőzte a magyar legendát, Puskás Ferencet, akinek 84 gólja van nemzeti mezben.

Ma délután Cristiano Ronaldo új fejezetet nyitott a labdarúgás történelem könyveiben. Marokkó ellen már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatának, miután egy szögletet követően a hálóba fejelt. Ez volt a 85. gólja a nemzeti csapatban, amivel bizony a magyar legendát, Puskás Ferencet is megelőzte, hiszen neki 84 gólja van a válogatottban. Európai szinten ezzel természetesen Cristiano az első helyen áll, a világon pedig csak egy játékos előzi meg. Ali Daei 109 alkalommal lőtt gólt Irán csapatában, 1993-tól 2006-ig ugyanis válogatott volt.

Érdekesség, hogy CR első találata a válogatottban szinte napra pontosan 14 éve született. Görögország ellen talált be a 2004-es Eb-n. Ebben a 85 gólban nagy szerepe van a hat mesterhármasnak, amit Spanyolország, Feröer-szigetek, Andorra, Örményország, Svédország és Észak-Írország ellen hozott össze. 

Teljes menetrend