2018-07-10 07:56 Realista24 marca.com
A spanyol sajtót is megosztja a Ronaldo ügy Nyilatkozatok

Cristiano Ronaldo megy vagy marad? Ez az a kérdés, ami hetek óta foglalkoztatja, nem csak a madridistákat, de az összes fociszerető embert. A portugál játékos helyzete tökéletesen megosztja a szakértők véleményét is, a Marca ezért megpróbálta összeszedni a spanyol sportújságok egy-egy újságírójának véleményét az üggyel kapcsolatban. Ki adná el és ki nem? Erre keresték a választ és az okokat.

Manolo Lama (Cope) – NEM

“Nem, mert nincs még egy olyan focista a piacon, akit 100 millióért meg lehetne vásárolni és garantálja a gólokat. Ha elengedsz egy olyan játékost, aki 451 gólt lőtt kilenc év alatt, átlagosan 50-et évente, akkor meg vagy őrülve. Erre nem lenne más magyarázat.

Raul Varela (Radio Marca) – IGEN

“A klubnak fel kell készülnie az újfajta focira. A végét kell vetni “Cristiano Madridjának”.

Juanma Rodriguez (Libertad Digital) – ATTÓL FÜGG

“A Madridnak csak akkor szabad eladnia, ha menni akar. Ha pedig menni akar, akkor magyarázatot kell adnia. A klubnak meg kell könnyíteni a távozását, mindazokért, amiket tett a klubért.”

J. Pedrerol (LaSexta/El Chringuito) – IGEN

“Kiérdemelte magának a jogot arra, hogy ő döntsön a jövőjéről, és sehol nem lenne boldogabb, mint Madridban, de ha úgy érzi, hogy eljött egy korszak vége, akkor a klubnak támogatnia kell őt. Szeretném, ha folytatná, de játékosok jönnek és mennek, a klub azonban marad.”

Jaime Rodriguez (El Mundo) – IGEN

“Ha ragaszkodik a távozáshoz, akkor ez igazi vágy, nem pedig nyomásgyakorlás, azt hiszem igaz, hogy a klub kapott érte egy jó ajánlatot. A Madrid azonban megadná ugyanazt, így nem távozhat pusztán gazdasági okok miatt. Egy nap azonban úgyis elmenne.”

Eleonora Giovio (El Pais) – ATTÓL FÜGG

“Ha Cristiano nem boldog, akkor nincs értelme, hogy maradjon. Már évek óta ezt akarja és ez nem a legideálisabb helyzet. Nem jó sem neki, sem a klubnak, sem pedig a csapattársainak, a szavai a Bajnokok Ligája döntőjét követően pedig sokkolóak voltak. 33 éves, de ugyanakkor még mindig az első számú gólfelelőse a csapatnak.”

Anton Meana (SER) – NEM

“Vannak nüanszok, de a kérdés egyértelmű és a válasznak is annak kell lennie, NEM. Ahhoz, hogy a Real Madrid eladja Cristiano Ronaldót, meg kell találnia az ugyanolyan szintű utánpótlását. Valamint, ha ez bekövetkezne, akkor a portugál eladásának a történelem legdrágább transzferének kell lennie.”

Manuel Bruna (Mundo Deportivo) -IGEN

“Igen, eladnám, mert ez a szappanopera már régóta tart. A Real Madrid nem lehet kegyes egyetlen játékosához sem, nem számít, hogy mennyire jó Cristiano. Nem szabad elfelejteni, hogy 33 éves, és így ajándék lenne az eladása 100 millió euróért.”

Jose Luis Sanchez (LaSexta) – IGEN

“Ha Cristiano tényleg el akar menni, akkor ki kell nyitni előtte az ajtót, és elengedni, mint egy legendát, de nem mindenáron. Legalább 150 millió eurót kapni kell érte, hogy ezt bele lehessen invesztálni a pótlásába és kompenzálva legyen a klub a veszteségéért, ami nagy lesz.”

Diego M. Fernandez (Cuatro) – IGEN

“A kijáratot nem a klub nyitotta. Ronaldo erővel akarja elhagyni a Madridot, hangosan és nyilatkozatok által, mint amilyet tett Kijevben is. Ha a fizetésemelés sem győzte meg, akkor talán itt az ideje, hogy eladják.”

Fernando Burgos (Onda Cero) – IGEN

“Nem sportszakmai vagy gazdasági okok miatt. Ronaldo sem nagyobb, mint a klub, és a Real Madridnak sem kellene eladni az Aranylabdását. Azonban két olyan személyiség, mint Cristiano Ronaldo és Florentino Pérez, akik ekkora egóval rendelkeznek, ellehetetlenítik az együttélést. Így a legjobb dolog a szétválás.

Teljes menetrend