2018-07-11 08:28 Realista24 marca.com
100 (+12) millió euróért váltott klubot Ronaldo Egyéb hírek

100 millió euró, 105 millió euró, 105 millió, de font, 120 millió euró… röpködtek ezek a számok tegnap délután, hogy vajon a Real Madrid és a focitörténelem egyik legnagyobb alakja, mennyiért váltott klubot.

A Juventus jó szokásához – és talán kötelezettségeket eleget téve – hivatalos közlemény formájában tudatta a pontos részleteket. Az Öreg Hölgy összesen 112 millió eurót fizetett a portugál zseni játékjogáért, amelyből 100 millió a Királyi Gárda kasszájába áramlott be, a maradék 12 millió eurón pedig két korábbi klubja, a Manchester United és a Sporting CP osztozik, mint nevelési díj.

Továbbá az is megerősítésre került, hogy ezt a 100 millió eurót az olasz klub két részletben, idén és jövőre fogja átutalni a Real Madrid számlájára.

Cristiano Ronaldo tehát végleg levetette magáról a Real Madrid Hetes mezét, hogy felhúzhassa a Juventusnál ugyanezt a mezszámot, és a szerződésének értelmében 2022 nyaráig le se vegye. A fizetését ugyan hivatalosan nem erősítették meg, de megbízható forrásokra hivatkozva meg tudjuk írni, hogy Ronaldo évi nettó 30 millió eurót fog keresni Olaszországban.

Teljes menetrend