2018-07-11 08:46 Realista24 marca.com
Ronaldo és a Real Madrid, statisztikák minden mennyiségben Egyéb hírekÉrdekességek, statisztikák

Cristiano Ronaldo tegnap estétől hivatalosan is a Juventus játékosa lett, így elérkezett az idő, hogy górcső alá vegyük mindazokat a rekordokat, amelyeket a portugál klasszis a Real Madrid színeiben elért. Természetesen szinte esélytelen, hogy mindent felsoroljunk, de a Marca megpróbálta összeszedni a legfontosabbakat.

Egyéni díjak

Cristiano Ronaldo – Messivel holtversenyben – büszkélkedhet a legtöbb Aranylabdával a focitörténelemben, szám szerint öttel, amelyből négyet a Királyi Gárdánál töltött ideje alatt nyert meg. Ő az egyedüli olyan játékos, aki a FIFA, The Best díját kétszer is elhódította karrierje során.

Négy Aranycipőt is “összefocizott” eddigi karrierje során, valamint hatszoros Bajnokok Ligája gólkirály lett, illetve háromszoros spanyol gólkirálynak is mondhatja magát.

Mindent megnyert a Real Madriddal

A számok most magukért fognak beszélni; négy Bajnokok Ligája győzelem, két spanyol bajnoki cím, 2 Király-kupa elsőség, három FIFA Klub-világbajnoki cím, három Európa Szuperkupa győzelem és két Spanyol Szuperkupa elsőség.

Egyedülálló gólátlag

Cristiano 438 madridi mérkőzésén összesen 451 gólt lőtt, ami azt jelenti, hogy 1,03-as átlagot produkált az itt eltöltött kilenc éve alatt. Ebből 312 gól a bajnokságban, 22 a spanyol kupában, 105 a Bajnokok Ligájában, négy a Spanyol Szuperkupában, kettő az Európai Szuperkupában, hat pedig a FIFA Klub-világbajnokságon született.

A Real Madrid legeredményesebb játékosa

Ahogy azt az előző bekezdésben részleteztük, Ronaldo egyedülálló számokat produkált a gólgyártás terén is, így nem meglepő, hogy a Real Madrid örökös ranglistáján, magasan az első helyet foglalja el a góllövést figyelembe véve. A második helyen Raúl áll, 323 góllal.

A Bajnokok Ligájában is ő a Király

A Manchester Unitedben szerzett 15 találatával együtt, Ronaldo összesen 120 gólt jegyez a Bajnokok Ligájában, ami hússzal több, mint amit legfőbb vetélytársa, a második helyen tanyázó Lionel Messi lőtt. Ronaldo mindezek mellett az elmúlt hat évben folyamatosan a sorozat gólkirálya is lett, és övé az egy szezonban szerzett legtöbb gól is, szám szerint 17.

Gólstatisztikák

451 góljából 246-ot a második félidőben szerzett. Góljainak 85,8%-a a tizenhatoson belülről született, 34 szabadrúgásgólt szerzett, 79-et büntetőből, 338-at pedig akcióból.  Ronaldo 70 gólját fejjel szerezte, 298-at jobb lábbal, 82-őt ballal, egyet pedig más testrészével.

Csapatok és kapusok, akik most részben fellélegezhetnek

A portugál gólvágó legkedvesebb ellenfele a Sevilla volt, őket 27 alkalommal tisztelte meg góllal Ronaldo, 23 gólt jegyez a Getafe és 22-őt az Atlético Madrid ellen.

Érdekesség, hogy Európában a Juventus az, amelyik csapat hálóját legtöbbször bevette, összesen tíz alkalommal.

Gorka Iraizoz az a kapus, aki a legtöbbször volt kénytelen a hálóba nyúlni a labdáért, összesen 17-szer, őt követi Diego López , Claudio Bravo és Javi Varas, 15-15 bekapott góllal.

Spanyolországon kívül, a Juventustól most távozó Gigi Buffon, Johan Wiliand és Manuel Neuer az, akik a legtöbbször áldozatául estek Cristiano Ronaldónak.

Teljes menetrend