Fejléc kép
Fórumajánló
Dalic: “Modric megérdemelné a legjobb játékosnak járó díjat a vb-n”
2018-07-13 11:50 Tromposch Ádám as.com
Dalic: “Modric megérdemelné a legjobb játékosnak járó díjat a vb-n” Nemzeti válogatottNyilatkozatok

A horvát válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi döntő előtt elmondta, hogy Modric szerinte akkor is megérdemli a legjobb játékosnak járó díjat, ha nem nyerik meg a finálét.

Zlatko Dalic válogatottja három hosszabbításos párharcon van túl az egyenes kieséses szakaszban, legutóbb pedig Angliát búcsúztatta a horvát válogatott. Modricnak persze nagy szerepe van a menetelésben, ezért sokan már azt találgatják, hogy ő lehet a vb aranylabdása, és aztán megkaphatja a France Football díját is.

A franciák tervéről Modric megállítására:

“Nem félünk attól, hogy lesz egy külön tervük arra, hogy Modricot kivegyék a játékból. Vannak más játékosaink is. Nagyon örülne neki mindenki a csapatnál, ha Modric lenne a vb legjobbja, és megkapná az ezért járó Aranylabdát is. A klubjával már mindent megnyert, de a válogatottal még ez nem sikerült eddig. Ezzel feltenné a koronát a karrierjére.”

A fáradtságról:

“A játékosaim számára nagyon kemény volt, hogy háromszor is hosszabbítást kellett játszaniuk, de minél nehezebb a dolgod, a végén annál édesebb a siker, és úgy tűnt, hogy mi is annál jobban teljesítünk, minél jobban kell küzdeni a célért. Nem félünk semmitől. Biztos vagyok benne, hogy időben felépülnek a játékosok, és készen állunk majd a döntőre. Nem lehetnek kifogásaink. Jól felkészülünk majd a találkozóra, hiszen ez egy olyan lehetőség, ami egyszer adódik az életben. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de biztos vagyok benne, hogy találunk energiát, és motivációt.”

Történelmet írnak:

“Ott leszünk a történelem könyvekben, Uruguay mellett, hiszen ők is kis országként kerültek döntőbe korábban. Büszkék vagyunk a játékosainkra, ez a horvát sporttörténelem egyik legkiemelkedőbb eredménye. Természetesen voltak már más nagy sportsikereink is, de a futball az más, globális szinten eljut mindenkihez. 1998-ban még egy nagyon fiatal ország voltunk, de most már másfajta focit játszunk.”

Teljes menetrend