Fejléc kép
Fórumajánló
Modric: “Ünnepelni fogunk, de most nem könnyű”
2018-07-16 07:12 Realista24 as.com
Modric: “Ünnepelni fogunk, de most nem könnyű” Nemzeti válogatottNyilatkozatok

Tegnap délután Franciaország – sokak szerint vitatható ítéleteknek is köszönhetően – könnyedén győzték le Horvátországot a Világbajnokság döntőjében. A torna igazi nyertesének azonban déli szomszédainkat tartják. Egy biztos, a Világbajnokság legjobb játékosa Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, és ezt végre nem csak a szurkolók, de a szakma is így látta.

A mérkőzés után Modric röviden értékelte a döntőt, a tornát és beszélt a jövőről is.

Büszkeség

“Büszkeséggel tudom elhagyni a pályát, mindazokért, amit elértünk, de egy döntőt elveszíteni nem könnyű. A égsőkig harcoltunk, nem adtuk fel, még 4-1-nél sem. Nem hibáztathatunk senkit sem.”

A Világbajnokság legjobbja

“Természetesen örülök az elismerésnek, de jobban szerettem volna megnyerni a Világbajnokságot. Nem történt nem. a következő napokban megünnepeljük ezt a sikerünket, de most még keserédes, szomorúak vagyunk.”

A bíró

“Nem láttam a büntetőt, de Perisic azt mondta, hogy nem volt szándékos. Mások ugyanezt mondták nekem. Az első gólnál nem volt szabálytalanság, ez pedig kihatással van az emberre. Domináltunk Franciaország ellen, aztán pedig jött ez a büntető, harcolnod kell és dolgozni a kontrákon. De nem tudjuk megváltoztatni már, ami megtörtént.”

Horvátország többet érdemelt volna

“Úgy gondolom, hogy többet érdemeltünk volna a döntőben, de ilyen a foci. Büszkék lehetünk arra, hogy soha nem adtuk fel.”

A 2022-es Világbajnokság

“Túl korai még, hogy erről beszéljünk. Pihennem kell és beszélni a családommal.”

Teljesítmény

“Mindazokért, amit tettünk és elértünk, emelt fővel távozhatunk. Nagyon közel voltunk, és ezért nem könnyű. Többet érdemeltünk volna, de nem mindig a legjobb csapat nyer. Ezért is a foci a legjobb sport a világon, még akkor is, ha nem könnyű, amikor veszítesz.”

Teljes menetrend