Fejléc kép
Fórumajánló
Óscar Caro: “A játékosok beleteszik azt az energiát és igyekezetet az előszezonba, amit elvárunk tőlük”
2018-07-26 15:55 d.gergo realmadrid.com
Óscar Caro: “A játékosok beleteszik azt az energiát és igyekezetet az előszezonba, amit elvárunk tőlük” Barátságos mérkőzésekEdzésNyilatkozatok

A Real Madrid már javában megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezon közelgő mérkőzéseire, és a harmadik tréning után a csapat egyik erőnléti edzője, Óscar Caro leült egy interjúra a Realmadrid.com munkatársaival:

“Az előszezon nagyon fontos. Intenzív szezonja van a csapatnak, ami során kevés időt tudunk edzésekkel tölteni a játékosokkal, mert jönnek a mérkőzések, nekik pedig a meccsek között pihenni is kell… Nincs sok idő két mérkőzés között. Öt versenysorozatban fog szerepelni a csapat, és ez a lehető legjobb felkészülést és leggyorsabb regenerálódást követeli meg a meccsek között. Ebben a két hetes periódusban van lehetőségünk sokat együtt dolgozni, mielőtt az első meccsre sor kerül Miamiban, ilyen sok időnk nem lesz több már ezután edzésekre. Ezért is tulajdonítunk az előszezonnak akkora fontosságot, és minden edzésre nagyon odafigyelünk. Úgy hisszük, hogy létfontosságú szakasza ez a csapat felkészülésének”.

Az első napok értékelése: “Nagyon pozitívan értékelem az eddigieket. Nagyon hasznosak voltak az edzések, tizenegy tréningen vagyunk túl, és sokféle módszert bevetettünk és kereszteztünk már ezalatt. A srácok beleteszik az energiát és igyekezetet, amit elvárunk tőlük. Nagyon intenzív munka folyik, mind erőnlétileg, mind pedig a koncentráció, az összpontosítás tekintetében. Eltekintve az ilyenkor szokásos fáradtságtól, elégedettek vagyunk. Reméljük, hogy ezen az úton maradunk a következő edzéseken is”.

Taktikai és technikai munka: “A labdarúgásban nagyon sok edzésterületre kell figyelni. Ott van természetesen az erőnlét, igyekszünk a játékosok energiaszintjét emelni, az eddigi edzések során ez volt a leginkább a középpontban. De a felkészülés nem ér ennél véget, mert a taktikára is fel kell készítenünk a csapatot, bemutatni nekik, hogy mit kérünk tőlük. Az a cél, hogy egy versenyképes csapat álljon össze, ez pedig sok kis összetevőből áll, amiket össze kell fűznünk. Több szakterületet érint a munkánk, és az első célunk az, hogy felkészítsük a csapatot az első éremért való harcra, ami augusztus 15-én esedékes” – mondta Caro utalva az Atlético Madrid elleni UEFA Európai Szuperkupa döntőre, amit Észtországban játszik majd a két madridi csapat egymás ellen.

Mit kértek a csapattól? “Azt kérjük tőlük, hogy nagyon igyekezzenek. Nagy elvárásaink vannak velük szemben, intenzív munkát várunk tőlük. Az a fontos, hogy az együtt töltött idő az edzéseken, a pályán és az edzőteremben a lehető leghasznosabban teljen. Az erőfeszítéseket nem csak erőnlét tekintetében várjuk el a játékosoktól, hanem az összpontosításban is. A lehető leghamarabb szeretnénk átadni nekik az elképzeléseinket és ötleteinket. Mindennek oka van, amit itt csinálunk, és azt várjuk a játékosoktól, hogy minden együtt töltött percben beleadjanak mindent”.

A Világbajnokságról visszatérő játékosokról: “Mindegyikükkel egyedileg kell foglalkoznunk, mert mindegyikük más mennyiségű munkát végzett. Voltak, akik később tértek vissza, és kevesebb idejük volt pihenni azoknál, akik korábban csatlakoztak már a klubhoz a nyáron. Jó formában és erősen fog visszatérni mindenki. Minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a felkészülés során, és nagy figyelmet fordítunk majd az egyéni edzésekre is, hogy a visszatérő játékosok a lehető leghamarabb elkapják a fonalat, és hogy a lehető legjobb formába kerüljenek, utolérve azokat, akikkel már korábban dolgozunk”.

Teljes menetrend