Fejléc kép
Fórumajánló
Új vezérre várva… Előzetes: Manchester United – Real Madrid
2018-07-31 10:39 Tromposch Ádám madridom.hu
Új vezérre várva… Előzetes: Manchester United – Real Madrid Barátságos mérkőzések

Vége a várakozásnak: a Real Madrid magyar idő szerint szerda hajnalban újra pályára lép, a csapat ugyanis első felkészülési mérkőzését játssza majd a Manchester United ellen.

Ez a Real Madrid azonban már korántsem az a csapat, amely sorozatban három BL-t nyert. Azt a csapatot ugyanis Zinedine Zidane irányította, és a vezére az a Cristiano Ronaldo volt, aki immáron a Juventust erősíti. A portugál zsenit nem sikerült pótolni, legalábbis Florentino Pérez elnök nem igazolt egyelőre senkit a helyére, és nagyon úgy tűnik, hogy nem is fog. A legfrissebb hírek szerint ugyanis az elnök lemondott már Hazard megszerzéséről is.

Érdekes kérdés, hogy a meglévő játékosokkal mennyire lehet pótolni C. Ronaldót, de legbelül minden madridista tudhatja, hogy ő pótolhatatlan. A Real Madrid történetének legeredményesebb játékosáról van szó, aki szezononként 40-50 gólt tett el az ellenfeleknek. Benzema, Bale és Asensio is képtelen ilyen számokat produkálni. Lopetegui persze bízik a walesi szélsőben, és úgy gondolja, hogy vele képes lesz a csapat a további nagy sikerekre. A spanyol mester ezt mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón:

“Amikor aláírtam, akkor Cristiano Ronaldo még a csapathoz tartozott, majd nem sokkal később kifejezte azon vágyát, hogy eligazoljon. Mint edző, nagyon izgalmas feladat lesz, hogy versenyképes csapatot hozzak létre Cristiano nélkül. Abszolút elismerem a Real Madrid történetének egyik legfontosabb játékosát, a klub is nagyra értékelte az örökségét, amit hagyott, ezért is könnyítette meg a távozását. Meggyőződésünk, hogy Bale-nek nagyszerű éve lesz, és nagyon sokat várunk tőle. Közösen fogunk dolgozni azon, hogy elérjük a legjobbját.”

Reméljük, hogy igaza lesz, és Bale bírja majd a terhelést, mind fizikailag, mind pedig fejben, hiszen most először bizonyíthat Cristiano nélkül. Meglátjuk, hogy ez mit hoz ki belőle, ám azt ne feledjük, hogy az elmúlt szezonokban soha nem volt képes hosszútávon jó teljesítményt nyújtani, amit vagy a formaingadozása, vagy a sérülései, vagy éppen az elégedetlensége okozott. Bale, rajtad a világ szeme, most kell megmutatnod! 

A BL-címvédőnél persze abban reménykednek, hogy Bale mellett Benzema is újra formába lendül, ez a kettős pedig kiegészülhet Viniciusszal, aki már a Manchester ellen esélyt kaphat a bizonyításra. A legjobb forgatókönyv az lenne, ha a 45 millió eurós fiatal brazil beválna, és mostantól a BBC inkább BBV lenne. Ettől azonban még nagyon messze vagyunk, és az alig 18 éves játékostól nem is lehet elvárni, hogy rögtön első európai szezonjában megmutassa a világnak, hogy bizony nem kell ide C. Ronaldo…

Az átigazolási piac eddig C. Ronaldo távozásán kívül sok mindent nem hozott a Real Madridnak, hiszen főként Castillás játékosok, illetve korábban kölcsönadott játékosok távoztak. A legnagyobb név eddig Achraf, aki a Dortmundba ment kölcsönbe, 2 évre. Az érkező oldalon Vinicius és Odriozola a két legnagyobb név, utóbbi majd Carvajalnak segíthet a jobboldalon. Érdekes, hogy Marcelo oldalára nem érkezett segítség, miközben nagyon úgy tűnik, hogy Theo távozik majd a Real Sociedad csapatába.

Érkezett még Lunin a kapusposztra, és egyre halkabbak a hírek Courtois átigazolásával kapcsolatban is, így valószínűleg marad a Keylor, Casilla, Lunin hármas a kapuban. Előrefelé ott van Benzema mögött Mayoral és Raúl de Tomás, utóbbinak remek idénye volt a második ligában, így valószínűleg az előszezon során Mayorallal nagy csatát vív azért, hogy ki maradjon itt 2. számú kilencesnek Benzema mögött. 

Meg kell még említeni Ödegaard nevét, akinek voltak jó meccsei Hollandiában az elmúlt szezonban, ám nem tudta letenni a névjegyét abban az országban sem, és hosszú ideig sérült is volt. A még mindig fiatal norvég válogatott játékost a klub minden bizonnyal kölcsönadja, a legjobb pedig az lenne, ha egy spanyol klubba mehetne. Coentrao is “visszatért”, igaz már a felkészülést sem kezdte meg a csapattal, ő biztosan távozik, hiszen Lopetegui mester nem számít rá.

A Real Madrid tehát ilyen előjelekkel, hosszú idő után Cristiano Ronaldo nélkül, új vezérre várva kezdi meg a felkészülési meccseket. A Manchester United már kettő mérkőzést lejátszott az International Champions Cup keretein belül, előbb a Milant verte 1-1 után büntetőkkel, majd nagy verésbe futott bele a Liverpool ellen: 1-4. Mourinho természetesen már az előszezon elejétől vetít, hárítja a felelősséget, és folyamatosan azt a színházat mutatja be, amit utolsó madridi évében is megszokhattunk tőle. A portugál mester elfáradni látszik, és ne legyen kétségünk afelől, hogy ha úgy alakul, akkor természetesen ezt a vereséget is megmagyarázná… 

Mérkőzés: Manchester United – Real Madrid Versenysorozat: International Champions Cup Kezdőrúgás: 2018.08.01. (szerda), 02:00 Helyszín: Hard Rock Stadium, Miami

Teljes menetrend