Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-08-05 08:40 Realista24 realmadrid.com
Real Madrid – Juventus: 3-1 – könnyed győzelem, Asensio duplával Barátságos mérkőzések

Második felkészülési mérkőzésén megérdemelt győzelmet aratott Jolen Lopetegui csapata, a Királyi Gárda ezúttal a Juventus ellen lépett pályára. Az olaszoknál, akiket 3-1 arányban múlt felül a Real Madrid, még nem kapott szerepet Cristiano Ronaldo.

A mérkőzés kicsit nehézkesen indult a blancók szempontjából, hiszen a 12. percben Dani Carvajal egy öngóllal juttatta előnyhöz az olaszokat. Ezt követően, szinte a mérkőzés végéig, a Real Madrid uralta a mérkőzést, és már a 25. percben kiegyenlíthettek volna, azonban Bale lövése elkerülte a kaput. Négy perccel később Isco előtt adódott lehetőség, azonban neki sem sikerült betalálni az ellenfél kapujába, 0-1.

Bale-ék nem álltak le a továbbiakban sem és végül a 39. percben megszerezték a megérdemelt egyenlítő gólt. Ceballos szerzett egy labdát, amivel Gareth Bale-t találta meg, aki előbb átvette azt, majd második érintésből a kapuba lőtte a játékszert, 1-1-re módosítva az eredményt. Szczesny ugyan nyújtózkodott érte, de nem tudott mit tenni. Már a félidő vége előtt megszerezhették volna a vezetést a habfehérek, azonban az olaszok kapusa a 42. percben egy remek védéssel szögletre tudta tolni a labdát.

A félidőben  Odriozola, Vinicius, Asensio, Lucas Vázquez és Llorente is lehetőséget kapott, mégpedig a Carvajal, Bale, Benzema, Isco és Kroos ötös helyett. A frissen beállt játékosok közül ketten aktív szerepet játszottak a Real Madrid második góljának megszerzésében, a 47. percben. Egy remek kontratámadás során, Vinicius Junior hozta kihagyhatatlan helyzetbe Asensiót, aki góljával megszerezte a vezetést a blancóknak, 2-1.

Hiába szerezték meg a vezetést Asensióék, nem dőltek hátra, hanem tovább folytatták a támadásokat, érezhető volt, hogy mindenki bizonyítani akar Lopetegui mesternek. Az 56. percben pedig ismét góllá érett a fölény, ezúttal Lucas Vazquez volt az előkészítő, aki szintén Marco Asensiót találta meg a labdával. Asensio Benatiát és Szczesnyit is megverte, ezzel pedig megszerezte saját maga második, csapatának pedig a harmadik gólját, 3-1.

Ezt követően Juventus magasabb fokozatra kapcsolt, és több alkalmuk is nyílt arra, hogy ledolgozzanak a kétgólos hátrányból, azonban a kapuban Lunin áthatolhatatlan falat alkotott a második félidőben. A 81. percben Bernardeschi végezhetett el veszélyes helyről egy szabadrúgást, de a fiatal ukrán kapus ennek is az útját állta, ennek köszönhetően pedig maradt a 3-1-es eredmény a mérkőzés lefújásakor is.

A következő meccsre az AS Roma ellen fog sor kerülni, a MetLife stadionban, amelyik az utolsó amerikai mérkőzése lesz a csapatnak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend