Fejléc kép
Fórumajánló
Új játékos nincs, csapategység van? Előzetes: Real Madrid – Roma
2018-08-07 14:17 Tromposch Ádám madridom.hu
Új játékos nincs, csapategység van? Előzetes: Real Madrid – Roma Barátságos mérkőzések

Lopetegui vezetésével a Real Madrid immáron harmadik felkészülési mérkőzésére készül. Az ellenfél ezúttal az olasz Roma csapata lesz.

A spanyol edző eddig a Manchester United ellen (1-2) és a Juventus elleni győzelem (3-1) alkalmával vezette fiait. A Roma is két mérkőzésen van túl az International Champions Cup keretin belül, ahol előbb a Tottenham ellen kapott ki 4-1-re, majd a Barcelona együttesét verte 4-2-re. Nem volt tehát hiány a gólokban az olaszok találkozóin, így most is reménykedhetünk egy szórakoztató éjszakai derbiben.

Julen Lopetegui elég sok témát érintett a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, így beszélt külön a játékosokról, a felkészülésről, és a két horvát helyzetéről is: “Már válaszoltam erre a kérdésre. Az elnök tisztán fejezte ki magát, és elég határozott volt a témával kapcsolatban. Egyáltalán nincs kétségünk afelől, hogy Modric velünk marad, biztos vagyok benne, hogy itt folytatja, és kiváló szezonja lesz. Beszélek a játékosaimmal, amikor úgy gondolom, hogy erre szükség van, azonban ezek négyszemközti, privát beszélgetések, és csak ránk tartoznak. Tényleg nem tudok semmi mondani erről, nem tudok semmiféle lázadásról. A csapattársaival edzett, nem volt probléma vele. Nagyon kedvelem a játékát, és örülök neki, hogy a csapatunk tagja. Edzőként tökéletesen elégedett vagyok azzal a minőséggel, amit ő képvisel.”

A hírek azóta is igen változatosak, hiszen Modricsot továbbra is csábítja az Inter, igaz azt még egyelőre nem tudja az olasz klub, hogy mégis miből adnának fizetést a világbajnokság legjobbjának. Kovacic helyzete nem ennyire bonyolult, ő távozni akar, a legfrissebb hírek szerint pedig a Chelsea szívesen fogadná őt Londonban, ám egyelőre csak kölcsönben. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Kovacic távozik, míg Modric marad Madridban.

Érdekesség, hogy az érkező oldalon továbbra is csak Courtois neve merül fel a legtöbbször. A Hazardról szóló pletykák szinte teljesen elhalkultak, így bizony úgy tűnik, hogy az edző bízik a keretben, és Florentino Pérez sem akar mindenáron igazolni, és újabb “galaktikust” sem akar Madridba vinni. Mindennek valószínűleg az éppen ma 22. születésnapját ünneplő Ceballos örül a legjobban, aki így minden bizonnyal több lehetőséghez fog jutni az előttünk álló szezonban, és akár döntő szerep is hárulhat rá, ha bírja fejben, és persze bizonyít a pályán.

Lopetegui folyamatosan hangoztatja, hogy mennyire elégedett a kerettel, a rendelkezésre álló játékosokkal, illetve a fiatalokkal, a Castillás tehetségekkel. Persze sok van még az átigazolási időszakból, ám nehéz lesz azokból a bajnokságokból igazolni, ahol már hamarabb elindul az új kiírás, ugyanis például a Premier League-ben és az olasz bajnokságban sem nevezhetnek új játékosokat, amikor már elrajtolt a liga. 

A mérkőzés helyszíne ezúttal New Jersey lesz, ami nem ismeretlen terep a Real Madrid számára, hiszen 2016-ban játszottak itt a Bayern München ellen, és nyertek is, 1-0-ra. Két évvel később a helyszín változatlan, és már csak két találkozó választja el a csapatot az első tétmeccstől, ami már rögtön trófeáért is megy majd, hiszen az Atlético Madrid lesz az ellenfél az Európai Szuperkupáért. Előbb azonban a Romát kellene megverni, és le kellene zárni végre a kerettel kapcsolatos égető kérdéseket.

Mérkőzés: Real Madrid – Roma Versenysorozat: International Champions Cup Kezdőrúgás: 2018.08.08. (szerda), 02:00 Helyszín: MetLife Stadion, New Jersey

Teljes menetrend