2018-08-09 18:00 Tromposch Ádám realmadrid.com
Courtois: “Nagyon tisztelem Keylort, fantasztikus kapus…” Nyilatkozatok

A Real Madrid legújabb igazolása, Thibaut Courtois is megtartotta első sajtótájékoztatóját, amelyen beszélt a Szuperkupáról, Keylorról és Hazardról is.

A belga kapus a következőkkel kezdte nyilatkozatát:

“Rengeteg gondolat kavarog most a fejemben. Elképesztően büszke vagyok, hogy a világ legjobb klubjához szerződhettem, izgatott vagyok a kihívás miatt. Alig várom, hogy jöjjenek az edzések, jó formában szeretném elkezdeni az idényt. Ahhoz a klubhoz kerültem, amely sorozatban háromszor nyerte meg a BL-t, és továbbra is fontos, hogy még több kupát nyerjünk együtt. Szeretnék részese lenni a klub további sikereinek. Szeretnék itt történelmet írni. Az a célunk, hogy minden elérhető trófeát megnyerjünk ebben a szezonban is. Remek a keretünk, és remélem, tudok segíteni a csapatnak.”

Az ajánlat:

“Egy olyan csapat, mint a Real Madrid csak akkor figyel fel rád, ha jó teljesítményt mutatsz. Sok ajánlatom volt, néhány pénzügyileg ennél is jobb volt, de ide akartam jönni, hiszen a gyerekeim itt élnek, és ők a legfontosabbak számomra. Nem volt kérdés számomra, hogy melyik ajánlatot fogadjam el. Az volt a célom, hogy a Real Madridba szerződjek, ezt mindenki tudta.”

Szurkoló:

“Gyerekként mindig van egy klub, ami kiemelkedik számodra. Az én esetemben ez elsősorban Casillas szeretetében nyilvánult meg, aki nagyon fiatalon bizonyított, és remekül állta a sarat. Volt mezem, az ő nevével, és amikor tízéves voltam, volt szerencsém megnézni egy Anderlecht – Real Madrid találkozót. Amikor láttam Ikert, elképedtem, hogy egy 18 éves kapus ekkora mentális erővel képes ott lenni a Real Madrid kapujában, és a Santiago Benabéuban.”

Az Atlético elleni Szuperkupa:

“Az edző majd eldönti, hogy játszom-e azon a meccsen. Nincs már túl sok idő addig, de ha játszanom kell, akkor készen állok. Jól érzem magam, de meglátjuk. Remek meccs lesz, és csak tisztelettel beszélhetek az Atlético csapatáról. Kiváló időszakom volt ott, de most már új fejezet kezdődik, és boldog vagyok a Real Madridnál. Mától ez az én klubom, és az otthonom.”

A kapusok közötti kapcsolat:

“Amikor a Chelsea leigazolt, akkor Cech helyét kellett átvennem, és még mindig remek kapcsolatot ápolok vele. A kapusok mindig kicsit mások, más csoporthoz tartoznak a kereten belül, mindent megteszek, hogy erősítés legyek a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy jól kijövünk majd egymással. Versenyezni jöttem, ahogy mindenki, segíteni akarok, és címeket nyerni.”

Keylor:

“Találkoztam már Keylorral. Beszélgettünk kicsit. A többiek elmondása alapján is remek fickó, és szakmailag nézve, egyértelmű számomra, hogy fantasztikus kapus. Nagyon tisztelem őt, az egyik legjobbal kell versenyeznem.”

 

Az elsőszámú választás a kapuban:

“Senki sem garantálhatja a helyedet. Mindig meg kell mutatni, hogy megérdemled a lehetőséget. Az edzéseken kell bizonyítani, aztán a mérkőzéseken. Soha, egyetlen korábbi csapatomban sem kaptam garanciát semmire. A Real Madrid védelme kiváló, ahogy a kapusok is. Keylor, Casilla és Luca is remek. Hátul szerintem nem lesz gondunk.”

Fejlődés:

“Az Atléticónál még csak gyerek voltam. Angliában felnőttem, sokkal érettebb játékossá váltam, sok tapasztalatot szereztem. Azonban a legjobb éveim még csak most jönnek.”

Ramos és a La Décima:

“A futball ilyen. Nincs ezzel problémám, és most már nagyon szeretném, hogy együtt nyerjünk Bajnokok Ligáját.”

A múltja:

“Volt, hogy egy kicsit elragadtattam magam az Atl. Madrid mezében az ünnepléskor, ezért szeretnék bocsánatot kérni. Fiatal voltam, és nem tudtam kezelni az érzelmeimet. Megígérem, hogy mindent megteszek ezért a címerért.”

Chelsea:

“Szeretném megköszönni a klubnak és a szurkolóknak az elmúlt négy évet, mindig támogattak engem. Most egy új lehetőség adódott a karrieremben, amivel élni akartam. Két gyermekem van itt, és ez döntő fontosságú volt, amikor meghoztam a döntésemet.”

Hazard:

“Ő egy kiváló játékos. Szeretnék vele újra egy csapatban játszani, meglátjuk, hogy mit tartogat a jövő. Ha egyszer ideigazol, az nagyszerű lenne.”

Teljes menetrend