2018-09-12 15:38 d.gergo realmadrid.com
Odriozola: “A Real Madrid a világ legjobb klubja, és nagy a verseny a posztokért csapaton belül” Nyilatkozatok

Álvaro Odriozola egy friss interjújában többek között a Real Madrid világfutballban betöltött szerepéről, a csapaton belüli versengésről, csapattársairól és a spanyol válogatottról is megosztotta véleményét. 

“Ha 22 évesen érkezel a Real Madridhoz, tudod már, hogy ez a világ legjobb klubja, és hogy a lehető legmagasabb itt a csapaton belüli verseny a posztokért. Elég érett vagyok ahhoz, hogy tudjam, a titok csak annyi, hogy keményen kell dolgozni. A labdarúgásban olyan akadályokba ütközhetsz, amikre a legkevésbé sem számítanál. Most top formában vagyok, és magabiztosnak érzem magam. Vár ránk pár igazán fontos mérkőzés, amiket száz százalékos állapotban kell várnunk”.

A FIFA Best díjról: “Modric megérdemelten kapta meg ezt a kitüntetést. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, elvitte a horvát válogatottat a Világbajnokság döntőjére, ahol ezüstérmet szerzett. Imádjuk a játékát, ezért ő érdemelte meg ezt a trófeát”.

Bale: “Minden nap látom őt edzeni és játszani, és meglepett, mert nagyszerű játékos, olyan dolgokat csinál, amiket mások nem. Nem pusztán csodálatos játékos, de remek személyiség is”.

Debütálás szombaton: “Különleges lenne számomra. Teljesen mindegy, hogy melyik stadionban, vagy melyik csapat ellen játszol, ha a Real Madridban debütálhatsz éppen. Készen állok erre a lehetőségre, kihasználtam a szünetet, hogy felvegyem a ritmust a klubmérkőzésekre, és készen állok rá, hogy a lehető leghamarabb bemutatkozhassak. Nagyon gyorsan beilleszkedtem a csapatba. Sok játékost ismertem már a válogatottból, az öltözőben egy család vagyunk, és mindenki nagyon jól bánik itt az emberrel. Most itt az ideje a jó dolgoknak, kezdődhet a foci. Amit én nyújtani tudok a focin kívül, az a kemény munka, az áldozatok, és az akarat arra, hogy jól csináljam a dolgomat”.

Asensio: “Már az U21-es válogatottból ismertem őt, akkoriban azt mondtam, hogy a spanyol focitörténelem egyik legjobb játékosa lesz majd, és most ezt is mutatja a pályán. Hihetetlen képességei vannak, és nagyszerű szezont jósolok neki”.

A spanyol válogatott: “A válogatott egy új korszakba lépett most, és gyermeki élvezettel néztem, ahogy játszanak. Azon fogunk dolgozni, hogy újra együtt lehessek velük. Igazság szerint nagyon sok Real Madrid játékos van ott a válogatottban, ami a csapat kemény munkájának köszönhető. Tegnap nagyon büszke voltam, hogy ennyi csapattársam volt ott a válogatottban. Nagyon jó, hogy ennyi spanyol játékos van a Real Madridban”.

Teljes menetrend