2018-09-14 08:59 Realista24 as,marca
Miért tud több fizetés adni a Barcelona, mint a Real Madrid? Egyéb hírek

A La Liga közzétette a fizetési határokat minden egyes spanyol élvonalbeli csapatra vonatkozóan. Ezek alapján – sorozatban másodszor is – a Barcelona tudja a legtöbbet fizetésekre költeni, összesen 632.971.000 eurót, a második helyen a Real Madrid áll, 66 millióval lemaradva, 566.530.000 euróval.

Az Atlético Madrid 293 millió eurót tud fizetésekre költeni, ami alapján elmondható, hogy bár igazolásokra bőven jut pénz, de ebben a tekintetben feleannyi pénzzel tud gazdálkodni, mint két bajnoki riválisa. A lista legutolsó helyén a Valladolid áll, 23.882.000 euróval.

Ezekbe a számokba nem csak a játékosok bére, hanem a bónuszok, a technikai stáb, az akadémiához és egyéb részlegekhez kapcsolódó fizetések is bele kell, hogy tartozzanak.

És, hogy miért képes a Barcelona ennyivel többet költeni a Real Madridnál?

Ennek az egyik fő oka, hogy az árbevételük magasabb, mint a Királyi Gárdának. Ezt részben a Nike-kal kötött új szerződésnek köszönhetik, valamint az olyan játékosok értékesítésének, mint Paulinho, Lucas Digne, Yerry Mina, Aleix Vidal, Gerard Deulofeu és Andre Gomes. Akikért nem csak pénzt kaptak, de a fizetésük is felszabadult.

A másik fontos tényező, hogy egy klub annál többet költhet fizetésekre, minél több sport szakosztálya van. Ebben pedig a Barcelona előrébb jár, mint a blancók, hiszen van női focicsapatuk, futsal szakosztályuk és még számos egyéb sportágban képviseltetik magukat, mint például a kézilabda.

A harmadik ok lehet az, hogy a Real Madrid a kasszába beáramló pénzeket nem a fizetések emelésére, hanem a stadion projektre kívánja felhasználni.

Teljes menetrend