Fejléc kép
Fórumajánló
Lopetegui: Nem könnyű ebben a stadionban játszani, a második félidőben mi voltunk a jobbak
2018-09-16 10:10 d.gergo realmadrid.com
Lopetegui: Nem könnyű ebben a stadionban játszani, a második félidőben mi voltunk a jobbak NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Julen Lopetegui nyilatkozata a Bilbao elleni döntetlen után:

“Csak a gól hiányzott tőlünk. Sok helyzetet alakítottunk ki, és kétszer annyi próbálkozásunk volt, mint az ellenfélnek. A Bilbao nagyon jól teljesített, és ahogyan arra számítottunk előre, szorosan fogták az embereinket is. A második félidőben sok lehetőségünk volt rá, hogy megnyerjük a meccset. Intenzív és kegyetlen meccs volt, tipikus Athletic”.

“Sok helyzet adódott előttünk, a meccsen fokozatosan tudtuk felvenni azt a sebességet, amit a Bilbao követelt tőlünk. A második félidőben mi voltunk a jobb csapat, egyenlítettünk és több gólt is lőhettünk volna, de hiányzott a pontosság a végén, emiatt pedig egy ponttal megyünk haza. Nem egyszerű az Athletic ellen játszani, a saját stadionjukban pedig pláne. A második félidőben jobban olvastuk a játékot, és ennek eredménye volt az egyenlítő gól is, de a pontosság hiányzott aztán, ezen múlt a dolog”.

A válogatott szünet: “Egy ilyen szünet után minden játékost külön kell felmérni, hogy mikor tud ismét a csapattal játszani. Sok dolgot kell figyelembe venni, és a körülményekkel is számolva hozzuk meg a döntést. Luka mögött kemény nyár áll több ok miatt is. Most kapott egy kis játékidőt, edzett is már velünk – ha nem így lett volna, akkor nem lett volna ma a pályán. Készen áll egy remek szezonra”.

Mariano: “Hozzá is fordulhattunk volna segítségért. Garethnek le kellett jönnie, és úgy döntöttünk, hogy Lucast hozzuk be helyette, hogy fenntartsa azt az energiát a szélen. Végül azon az oldalon több helyzetet ki is dolgoztunk aztán”.

Kroos és Isco: “Tökéletesen alkalmazkodik a meccshez attól függetlenül, hogy épp a 6-os vagy a 8-as szerepkörében játszik. Mindkét poszton nagy tapasztalattal rendelkezik. Az Athleticnek is gratulálnunk kell, mert remek nyomást gyakoroltak ránk. Iscóban teljes mértékben megbízom, csakúgy, mint az egész keretben. Semmi nem változott a róla alkotott véleményemben”.

Teljes menetrend