Fejléc kép
Fórumajánló
Lopetegui: “A tavalyinál erősebb Romára, és egy kemény meccsre számítok”
2018-09-18 17:21 d.gergo realmadrid.com
Lopetegui: “A tavalyinál erősebb Romára, és egy kemény meccsre számítok” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Az AS Roma elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt Julen Lopetegui és Sergio Ramos nyilatkoztak. A Real Madrid vezetőedzőjének szavait alább olvashatjátok, a mérkőzést pedig holnap este 21:00-tól tudjátok követni az M4 Sport csatornán, élőben.

“Izgatottak vagyunk a Bajnokok Ligája kezdete miatt, és tele vagyunk ambícióval. Büszkévé tesz engem, hogy a csapatot irányíthatom, nagy felelősség és nagyon izgatott vagyok emiatt a torna miatt. Nem kell különösebben magyarázni a klub és a Bajnokok Ligája közös történelmét. Egy nagyon nehéz ellenféllel játszunk majd holnap. Az előző szezonban a Roma kiejtette az Atléticót a csoportkörben, a Barcelonát a negyeddöntőben, és ott volt a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között. Azóta fejlődött is a csapatuk, a keretük összetettebb és mélyebb lett. Ugyanazzal az edzővel folytatják a munkát, csiszolják a játékukat. A tavalyinál erősebb Romára, és egy kemény meccsre számítok. Meg fogják nehezíteni a dolgokat számunkra, és keményen kell dolgoznunk akkor, ha nyerni szeretnénk ellenük. Egy ambiciózus és agresszív Romára számítok. Készen állnak erre a fajta játékra”.

Zsinórban három Bajnokok Ligája győzelem: “Emelnünk kell kalapunkat a játékosok és az edzőjük előtt. Ami engem illet, minden versenysorozatba lelkesen, magabiztosan és győzni akarással kezdek. Normális, ha a Real Madridban nyomás van rajtad”.

Varane fejlődése: “A játékosok remek tapasztalatokat gyűjtenek, és a Világbajnoki győzelem különleges és fontos mérföldkő egy játékos fejlődése szempontjából. Ez jobbá teszi őket, nagyobb önbizalmat ad neki, és fejlődik vele a saját személyisége is. Elégedettek vagyunk vele is, Sergióval, Nachóval is aki sokat fejlődött, és Vallejóval is, aki fiatal de biztosan segíti majd a csapatot. A kezdőcsapat összeállításánál mindig aszerint születnek a döntések, hogy az adott meccshez hogyan állunk neki éppen. Sok mérkőzés vár ránk, és mindegyikre a legjobb opciókat fogjuk keresni. A keretünk nagyon mély, és mindegyik összecsapásra vannak más és más lehetőségeink a csapat összeállítását tekintve”.

Játékstílus: “A San Mamés-ben a Bilbao játékfelfogása és megközelítése miatt volt gyors tempójú a játékunk. Ha úgy érezzük, hogy a legjobb amit tehetünk, az az, hogy felgyorsítjuk a tempót, akkor azt is fogjuk csinálni. Ha úgy hisszük, hogy a labdát kell gyorsan járatni, akkor pedig azt fogjuk tenni. Minden az adott meccs képétől függ”.

A kapusok: “Nem fogok semmit mondani velük kapcsolatban. Nagyszerű opcióink vannak ezen a poszton, és biztos vagyok benne, hogy mindenképp jó döntéseket hozunk majd kapusposzton. Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Úgy érzem, hogy bárki is játsszon, a Real Madridod méltón képviseli majd az illető a kapuban. Keylor nagyon jó, harcol és versenyez a posztjáért, mert ő ilyen ember. A többi csapattársához hasonlóan ő is azt teszi, amit elvárunk tőle”.

Marcelo és Modric: “A Világbajnokság után fokozatosan vonjuk be őket a munkába, a dolgok szépen visszaállnak a normális kerékvágásba az idő előrehaladtával. Mindig a lehető legjobb opciókat keressük a csapat összeállításakor, és elég mély a keretünk. Modric rendben van, egyre jobb és jobb lesz. Hosszú nyara volt edzésekkel és meccsekkel”.

Mariano és Vinicius érkezése: “Mariano bármikor ott lehet a kezdőcsapatban is, vagy csereként beállva is játszhat. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítséget jelent majd a csapat számára. Vinicius nagyon fiatal, és amikor úgy hisszük, hogy képes segíteni nekünk, akkor majd döntünk a bevetéséről”.

Cristiano Ronaldo: “Csakis a saját keretünkre összpontosítunk, amivel nagyon elégedettek vagyunk, és ami készen áll rá, hogy minden fronton harcoljon a végső győzelemért. Meggyőződésünk, hogy nagyszerű út áll előttünk minden versenysorozatban”.

Teljes menetrend