Fejléc kép
Fórumajánló
Lopetegui: “Az Espanyol elleni mérkőzés nehéz lesz”
2018-09-21 15:11 Realista24 realmadrid.com
Lopetegui: “Az Espanyol elleni mérkőzés nehéz lesz” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Julen Lopetegui megtartotta utolsó edzését az Espanyol elleni mérkőzés előtt, ennek megfelelően pedig a sajtótájékoztatót is, ahol többek között beszélt a közelgő meccsről, a Roma elleni összecsapásról, Cristiano Ronaldo kiállításáról és a közelgő, The Best díjról is.

Az Espanyol elleni meccs

“Egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, biztos vagyok benne. Olyan csapat, akik sokat fejlődtek és több szempontból is nagyon jók. Az egész hetük a rendelkezésükre állt, hogy felkészüljenek a meccsre, így mi arra leszünk rákényszerítve, hogy nagyon nagyon jól játszunk, ha győzni akarunk. Ez lesz a legnehezebb tesztünk a Bernabéuban eddig.”

“Ilyen az őszi sorsolás. Hét meccsünk van három hét alatt. Ez normális egy klub számára, aki szerepel a Bajnokok Ligájában, és egy olyan klubnak, mint a Real Madrid. Természetesnek kell vennünk és minden mérkőzésre a legjobb döntést kell meghoznunk.”

Rotáció és Carvajal

“Csak meccsről meccsre tudunk haladni. Úgy kell a lehető legjobb döntéseket hoznunk, hogy figyelembe vesszük az ellenfelünket. A csapat forgatása alapvető fontosságú. Meglátjuk majd, hogy holnap melyik kezdő tizenegy fog kimenni a pályára, még csak 48 órával vagyunk a Bajnokok Ligája meccs után, várni kell ezzel holnapig. Dani egy kis kellemetlenséget érzett és figyelemmel kísérjük a helyzetét. Honlap nem lesz velünk, de reméljük, hogy a Sevilla ellen már igen.”

100 napja a csapattal

“Elrepült ez a száz nap. Minden olyan gyorsan történik, a napi munkámra koncentrálok, az edzésekre és a meccsekre. Nem is tudtam, hogy már 100 nap volt, reméljük, hogy még sokszor ennyi lesz, a csapat pedig fejlődni fog és meccseket nyerni. Tízből tíz pontot adnék nekik a kemény munkájuk miatt és azért, ahogy csapatként viselkednek.”

Cristiano kiállítása

“Nem igazán láttam, de mindenki azt mondja, hogy nem volt kiállítás. Időnként történnek hibák. A VAR segít elkerülni ezeket, mert annak segítségével vissza lehet nézni az eseteket nyugodtan. Ezt az esetet figyelembe véve, ha nem volt kiállítás, akkor döntést kell hozni, de ez nem olyan, ami engem érintene.”

A csapat

“A foci nem a kezdő tizenegyről szól, 24 játékos van involválva minden mérkőzésre. Egy csapat, amelyik arra törekszik, hogy mindent megnyerjen, minden játékos fontos.”

Kapusok

“Briliáns edzésmunkát végeznek és a verseny nagyon jó. Belülről minden egyszerű, még ha kívülről nem is úgy tűnik. Professzionális szinten ezek a dolgok egyszerűbbek, mint azt az emberek szeretnék kitalálni. Nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit a három kapusunk végez.”

A The Best díj

“Nem nagyon hiszek az egyéni díjakban, úgy tekintek a focira, mint csapatjáték. Szeretném, ha Modric nyerné, mert csodálatos éve volt, de a foci a kollektíváról szól.”

Teljes menetrend