Fejléc kép
Fórumajánló
Lopetegui: “A Bajnokok Ligája utáni meccsek mindig veszélyesek”
2018-09-23 08:45 Realista24 as.com
Lopetegui: “A Bajnokok Ligája utáni meccsek mindig veszélyesek” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Ahogy Julen Lopetegui előre megjósolta, nagyon nehéz mérkőzést játszott a Real Madrid, de ami a legfontosabb, hogy sikerült otthon tartani a három pontot a remekül játszó Espanyol ellen. A mérkőzés utáni nyilatkozatában ezt ismét megerősítette.

Espanyol

“Ez egy vörös jelzéssel ellátott, komplikált mérkőzés volt az ellenfél kvalitásai miatt, és amiatt, hogy nekik az egész hét ott volt a felkészülésre. Jól játszottak, nagyon szervezettek voltak… Tudtuk, hogy nehéz lehet és egy nagyon kemény mérkőzés volt. Az első félidőben jobbak voltunk és ez három fontos pontot jelent most.”

Fáradtság és a Bajnokok Ligája

“Igen, a fáradtság is tényező volt, amikor két intenzív mérkőzésünk volt három nap alatt, az ellenfelünk pedig pontosan tudta, hogy hogyan kell a focit játszani. Szerencsére képesek voltunk megszerezni a három pontot, ami a legfontosabb. Az utolsó 15 percben nem voltunk képesek hosszú ideig megtartani a labdát. A Bajnokok Ligája utáni mérkőzések mindig veszélyesek, ezzel tisztában voltunk.”

Ramos nagyon sokat megy fel a támadásokkal. Ez eltervezett dolog?

“Néha a helyzet úgy kívánja, valaki megszerzi a labdát és lehetőség nyílik a támadásra. Nem beszéltünk róla, ezek spontán helyzetek, amik egyszerűen csak felbukkannak.”

Úgy tűnik, hogy Courtois nem igazán szeret lábbal a labdához érni…

“Megvan hozzá a képessége, hogy lábbal hozza játékba a labdát, meg is teszi és biztos vagyok benne, hogy fejlődni fog benne. Nem foglalkozok olyan problémával, ami nem létezik. Jól bánik a labdával és jól is véd. Ha hátul egy dolog valamiért nem stimmel, az nem mindig a kapus hibája.”

Vinicius Junior

“Betettük a keretbe, mert 48 órával a mérkőzés előtt voltak olyan játékosok, akik nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni, és meghoztuk a szükséges döntéseket. Végül pedig Fede Valverde húzhatta fel magára a szerelést. Ennyi és nem több.”

Teljes menetrend