2018-10-09 10:20 Tromposch Ádám as.com
Hazard: “Nem akarok hazudni, álmaim klubja a Real Madrid” Nyilatkozatok

A Chelsea múlt hétvégén legyőzte a Southampton gárdáját a PL-ben, ám ennél nagyobb hír, hogy Hazard újra a nyilvánosság előtt beszélt gyermekkori álmáról, a Real Madridról.

Ha még bárkiben bármi kétség lenne Hazard álmait illetően, akkor íme a hétvégi nyilatkozata: “A Real Madrid a világ legnagyobb klubja. Nem akarok hazudni, gyerekkorom óta az az álmom, hogy egyszer a Real Madridban játszhassak.”

A Chelsea szurkolói annyira persze nem örülnek ennek a nyilatkozatnak, de a Real Madrid szimpatizánsai máris lázban égnek a belga szélső miatt. Azonban a játékos álma az egy dolog, ennek a realitása már más kérdés. Nem ez az első alkalom ugyanis, hogy Hazard nyíltan beszél arról, hogy hova is szeretne igazolni. Korábban is több alkalommal utalt rá, vagy elmondta, hogy bizony a Real Madrid a célja.

Az elmúlt hónapokban többször is elmondta, hogy a spanyol fővárosba igazolna. “Ha a Real Madrid akar, tudják mit kell tenniük” – mondta júniusban, majd később a vb alatt azt mondta: “ez minden játékos álma”, majd hozzátette: “Zidane-nal vagy nélküle, ez a mez ugyanannyira különleges.”

Zidane-nak persze nagy szerepe lehetett volna az átigazolásban, ugyanis ő Hazard gyerekkori példaképe, ráadásul edzőként is nagyon tisztelte. Ez a tisztelet pedig nagyon is kölcsönös volt, hiszen a korábbi Real Madrid edző figyelmét már akkor felkeltette a játékos, amikor még csak a Lille-ben futballozott.

A mögöttünk hagyott nyáron mindenki azt gondolta, hogy Hazard lesz Cristiano Ronaldo utódja a Bernabéuban. Hazard édesapja Zidane távozásában látja az okát annak, hogy végül nem jött össze a transzfer: “Nem igazán tudom megmondani, hogy miért nem sikerült az átigazolás. Az biztos, hogy rajta nem múlott. Talán a Real Madridnak most más a játékospolitikája, most inkább a fiataloknak adnak esélyt. Esetleg, ha Zidane maradt volna az edző, akkor mást lett volna, de biztosan megvoltak az okai a távozásra.”

Eddig tehát mindössze a játékos nyilatkozatai, és a találgatások kapcsolják össze a Real Madridot Hazarddal. Semmi konkrét lépés nem történt még a két fél között. Talán most már másként lesz. A belga játékos élete formájában játszik, újra elmondta, hogy mi az álma, míg a Real Madrid pocsék formában van. Hazard a megoldás?

Teljes menetrend