2018-10-09 18:07 Tromposch Ádám realmadrid.com
Nacho maga a sokoldalúság Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid saját nevelésű védője ebben a szezonban már a védelem minden pontján helytállt. 

Nacho már korábban is megmutatta, hogy a védelem bármely részén lehet rá számítani. Ebben a szezonban pedig különösen sokszor használta már a spanyolt Lopetegui – részben kényszerből – a védelem minden pontján. Eddig hét meccsen számított rá a mester, méghozzá középső védőként, és mindkét szélen is bevetette már őt. 

Az első kettő La Liga-meccsen középen kezdett, akkor Ramos párja volt, aztán még a Bajnokok Ligájában, a CSZKA elleni idegenbeli meccsen játszott ezen a poszton, akkor éppen Varane társaként.

Persze szélsővédőként sem vall kudarcot, ha éppen arról van szó. A Sevilla ellen a jobboldalon számított rá az edző, habár inkább a baloson láthattuk őt a korábbi években. A baloldalon a bajnokságban háromszor kezdett: az Espanyol, az Atlético Madrid és az Alavés ellen.

Ez a sokoldalúság nagy szerepet játszott abban, hogy Nacho immáron 167 mérkőzésen pályára lépett a felnőttek között. 2011 áprilisában debütált a csapatban, és már mindegyik poszton megmutatta, hogy lehet rá számítani. 9 gólt lőtt eddig a csapatban, és 14 trófeát nyert a spanyol válogatott védő.

Teljes menetrend