2018-10-10 08:53 Tromposch Ádám as.com
Pellegrini: “A Real Madridnál már egy döntetlen is megkongatja a vészharangokat” Nyilatkozatok

A korábbi Real Madrid-edző, Manuel Pellegrini most a West Ham menedzsere, most egy spanyol rádióban kérdezték a chilei mestert a Real Madrid jelenlegi helyzetéről, a nyilatkozatában pedig elsősorban az ezzel a munkával járó nyomást hozta fel.

Manuel Pellegrini a spanyol El Larguero műsorának vendége volt a hét elején, hiszen a West Ham edzője most épp Spanyolországban tartózkodik, mert Malagán egy körforgalmat neveztek el róla, az ott elért eredményeinek tiszteletére. A Real Madrid egykori edzője az interjúban beszélt a klub jelenlegi helyzetéről, Julen Lopeteguiről, Karim Benzemáról és Eden Hazardról is.

“Mindenki számára ugyanolyan a nyomás a Real Madridnál” – kezdte a chilei mester. “Nagyon komplikált feladat ezt a csapatot irányítani, hiszen már egy döntetlen is megkongatja a vészharangokat. Lopeteguinek megvan a megfelelő tapasztalata, a spanyol válogatott edzője is volt, szóval képes végigvinni ezt a projektet. A játékosoknak kell véghezvinni a feladatot a pályán, márpedig a Real Madridnak kiváló kerete van, világklasszis játékosokkal, és jó alternatívákkal.”

“Cristiano elvesztésével egyértelmű, hogy a Madrid sok gólt veszített. Egyszerűen túl sok gólt lőtt Ronaldo, amit nem lehet pótolni. Madridban kellett volna befejeznie a pályafutását, meglepett, hogy hagyták őt elmenni. Van különbség Bale és Ronaldo között, utóbbi ugyanis az elmúlt 10 évben megteremtette a különbséget.”

“Benzema is már lassan 10 éve ott van a klubnál, és van egy gólátlaga, amit most is el fog érni. Ő egy olyan játékos, aki remekül működik a tizenhatoson belül is, és képes a kreatív játékra.”

“Hazard egyértelműen minőségi játékos. Egészen magas szinten játszik, és megteremti a különbséget. Bármely klubban képes lenne játszani az egész világon.”

Teljes menetrend