2018-10-22 16:57 Tromposch Ádám as.com
Zlatan Ibrahimovic lehet a megoldás januárban? Egyéb hírek

Miután Eden Hazard szerződtetésére biztosan nem kerül sor januárban, Ibrahimovic jó megoldás lehetne a Real Madrid számára, hiszen decemberben lejár a szerződése az LA Galaxy csapatánál.

A Real Madridnál egyértelműen nagy a baj, ez pedig valószínűleg arra sarkallja majd a vezetőséget, hogy a januárban megnyíló átigazolási piacon vásároljanak valakit. A megoldás az MLS-ben futballozó Zlatan Ibrahimovic lehet, akire a spanyol újságíró és rádiós, Manolo Lama hívta fel a figyelmet a mai napon.

Cristiano Ronaldo távozását követően nincs senki a csapatban, aki be tudná tölteni a portugál után tátongó űrt. Egyszerűen hiányoznak a góljai, és hiába Bale, Benzema, Mariano, Asensio, senki sem tudott előrébb lépni, és mindössze 18 góljuk van együttvéve 12 meccsen. A Levante elleni 2-1-es vereség a hétvégén újra megmutatta, hogy kellene egy igazi gólvágó, ráadásul majdnem hét órán át volt gólképtelen a csapat a hétvégi bajnokin szerzett találatig.

Hazard megvételét kizárta a klub januárban, rá inkább majd a következő nyáron koncentrálnak, így mindenképpen jó megoldás lehetne Ibra, aki kiválóan teljesít az MLS-ben, és egyelőre még semmi pontosat nem nyilatkozott a jövőjét illetően, habár több hír volt már az AC Milan érdeklődéséről is.

2017-ben súlyosan megsérült még a Manchester United játékosaként, akkor pedig mindenki azt találgatta, hogy vajon a 35 éves csatár befejezi-e a profi futballt. Azonban ő inkább az MLS-t választotta, és miután teljesen felépült, folyamatosan bizonyítja, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten teljesíteni. A korábbi Barca-játékos 22 gólt lőtt mostani csapatában, 26 mérkőzésen. Ezzel jelenleg az MLS 2. legjobb góllövője.

Nem Ibra lenne az első, aki az MLS meghódítása után visszatér Európába. Korábban, két szezont követően, David Beckham kölcsönbe ment az AC Milan együtteséhez, szintén az LA Galaxy csapatától. Ezek után 29 mérkőzést játszott az olasz együttesben. Ezt követően még visszatért az MLS-be, ahol aztán 2010-től 2012-ig játszott, de még egyszer visszatért Európába, hogy a PSG-ben is kipróbálja magát. Öt hónapos szerződést írt alá a francia klubbal, és tíz bajnokin pályára is lépett, mielőtt végleg visszavonult.

Teljes menetrend