Fejléc kép
Fórumajánló
Lopetegui: “Nehéz meccs vár ránk, de maximális lelkesedéssel várjuk”
2018-10-27 17:49 d.gergo realmadrid.com
Lopetegui: “Nehéz meccs vár ránk, de maximális lelkesedéssel várjuk” El ClásicoNyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Julen Lopetegui megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a holnapi, Barcelona elleni összecsapást megelőzően.

“Egy ilyen szintű meccsnek nem egy, hanem számos kulcsa van. Az első a mutatott játék, támadásban és védekezésben egyaránt. Aztán ott van az érzelmi oldala is, a mentalitás, ami ilyen kaliberű összecsapásoknál szintén nagyon fontos, mert kell ahhoz, hogy megfelelő hozzáállást mutasson a csapat”.

“Ami engem illet, a játékra összpontosítok, és minden energiámat arra használom fel, hogy segítsek a csapatnak abban, hogy jó meccset játsszunk. Ez a munkám edzőként. Ezen a meccsen apró részleteken dőlhet el minden, és fontos, hogy ne kövessünk el hibákat. Bíznunk kell az adottságainkban, és meg kell sebeznünk az ellenfelünket”.

Messi kiesése: “Saját magunkra összpontosítunk, igyekszünk majd kihozni magunkból a legtöbbet. A lehető legjobb oldalunkat kell mutatnunk egy ilyen meccsen, minden tekintetben, védekezésben és támadásban egyaránt. A Barcelona egy nagyon jó csapat, függetlenül attól, hogy egy bizonyos játékos ott van-e, vagy sem”.

A keret erőnléte: “Marcelo kapott egy ütést, ami miatt el kellett hagynia legutóbb a pályát, de rendben van és normálisan részt vesz az edzéseken. Még egy edzésünk van a meccs előtt, de szerintem bevethető lesz. Isco egy kisebb kihagyás után tért vissza és játszott két meccset, holnap majd meglátjuk, hogy állunk ki”.

A jobbhátvéd poszt: “Tudom, hogy ki fog ott játszani. vannak különböző lehetőségeink arra a posztra, és sokat már alkalmaztam is. Viszont bízok minden játékosomban. Dani most nem bevethető, pedig fontos játékos a csapat számára. A keret bízik benne, én pedig még ennél is jobban bízok bennük”.

“Jól és keményen dolgozunk. Örömet akarunk okozni a szurkolóinknak. Tudjuk, milyen nehéz meccs vár ránk, de maximális ambícióval és lelkesedéssel vágunk bele, fel vagyunk készülve rá, hogy jó meccset hozzunk le. Összpontosít mindenki, az edzések jól mennek, a lehető legjobb formában kell érkeznünk egy ilyen sokat megkövetelő meccsre”.

“Fontosságát és lényegességét tekintve egy Barcelona – Real Madrid mérkőzéshez semmi nem fogható. A csapat készen áll bármilyen stratégia alkalmazására, és a nyomás folyamatosan rajtunk van. A meccs kilencven percig tart majd, és különösen egy ilyen meccsen nagyon fontos lesz, hogy hatékonyabbak legyünk elől”.

“Én csak arra az egy dologra összpontosítok, ami az edző munkája. Nem tudom, hogy mások miről pletykálnak, mert az nem segít nekem a győzelem elérésében. A jó oldalaink tovább erősítésén dolgozunk, és azon, hogy javítsunk a hatékonyságunkon, és hogy megnyerjünk egy igen sokat megkövetelő meccset, mint amilyen a holnapi is lesz”.

“Voltak jó dolgaink eddig, bár eredmények tekintetében nincsen még a csapatban folyamatosság az eddigiek alapján. Igyekszünk a hatékonyságunkon javítani, de a Real Madrid készen fog állni erre a meccsre, nagyon fontos összecsapás lesz”.

Marcelo nyilatkozata: “Engem csak az foglalkoztat, hogy Marcelo milyen hozzáállást tanúsít, és hogy milyen munkát végez az edzéseken és meccseken. Ez tesz engem nyugodttá. A csapatban minden megvan ahhoz, hogy javunkra fordítsuk a helyzetünket. Októbert írunk még csak, és semmi nem visszafordíthatatlan. Csak Sevillában érdemeltünk vereséget”.

Sergio Ramosról: “Ő a kapitánya a csapatunknak, és fantasztikusan teljesít ebben a szerepkörében, mint mindig. Vannak jó kapitányok, és nagyszerű kapitányok – Ramos az utóbbi csoportba tartozik”.

Meglepő lenne egy győzelem Barcelonában? “Ti a sajtónál egy bizonyos szemmel nézitek a labdarúgást, amit elfogadok. Bármelyik stadionban képesek vagyunk nyerni, nem lenne meglepetés a győzelem Barcelonában sem”.

Teljes menetrend