2018-11-05 08:06 Realista24 marca.com
Vinicius Jr. és a többiek Egyéb hírek

Vinicius Jr. az új szenzáció Madridban. Pár hete még mindenki a Lakatlan-szigetekre zavarta volna, hiszen sokallták és pénzkidobásnak tartották az érte kiadott 45 (vagy 61) millió eurót. A legutóbbi két meccsével azonban teljesen megváltoztatta az emberek véleményét. A még csak 18 éves játékos előtt még ott az egész karrierje, de hogy ki fog-e teljesedni, azt csak 10 év múlva tudjuk meg várhatóan. Addig is nézzünk meg pár jelenlegi klasszist, hogy ők milyen szinten voltak hasonló korban.

Modric: a legjobb Boszniában

Lukita 16 évesen igazolt a Dinamo Zágráb csapatához, majd a HSK Zrinjsdi Mostarhoz, ahol debütálhatott a profik között. Hamar a legjobbak között emlegették a ligában.

Cristiano Ronaldo: 19 milliót fizetett érte Sir Alex Ferguson

2002. augusztus 14., a nap, amikor Cristiano Ronaldo debütált a Sportingban az Inter ellen, mindössze 17 évesen. 2003-ban a Manchester United igazolta le egy barátságos mérkőzést követően, ahol a fiatal portugál a teljesítményével lenyűgözte Fergusont.

Salah: debütálás

2010-ben Salah éppen csak egy hónappal volt a 18. születésnapja előtt, amikor debütálhatott az egyiptomi első osztályban. 20 éves koráig kellett várnia az első európai szerződésére.

Mbappé: Thierry Henry rekordját is megdöntötte

Kylian Mbappé még mindig csak 19 éves, de már olyan karrierje van, amiről sokan csak álmodoznak egész életük során, már most világbajnok és a legnagyobbak között emlegetik, sokan Aranylabdát is adnának neki. 16 évesen és 347 naposan debütált a profik között, 2015. december 2-án, amivel megdöntötte Henry rekordját.

Messi: gól minden sorozatban

Messi 17 évesen, 10 hónaposan és 7 naposan szerezte meg első élvonalbeli gólját az Albacete ellen, a többi pedig történelem.

Griezmann: a fiatalok között a Sociedadban

2009-ben Antoine Griezmann-nak a Sociedad akadémiáján kellett maradnia, nem debütált a felnőttek között, egészen a 2009/2010-es előszezon barátságos mérkőzésééig. 18 évesen és 4 hónaposan jött el a pillanat, hogy bemutatkozhatott.

Hazard: A legjobb fiatal Franciaországban

Florentino Pérez régi nagy kedvence, 2009 februárjában mutatkozott be a Lille első csapatában, majd ezt követően még 30 alkalommal lépett ott pályára. A 2008/2009-es szezon során a Legjobb Fiatal Játékos címet is elnyerte a francia bajnokságban.

De Bruyne: a Genk padját melegítette

2009 júliusában debütálhatott, és még nem volt 19 éves, amikor alapvető fontosságú játékossá nőtte ki magát Belgiumban. 20 éves korában a Chelsea 8 millió eurót fizetett érte, de londoni kalandja nem sikerült fényesre, így Belgiumba majd Németországba is kölcsönadták, majd 24 éves korában igazolta le a Manchester City, ahol azóta nagy hírnévre tett szert.

Varane: rögtön az első osztályban

2011 májusa, Varane ekkor szagolhatott bele elsőként a felnőttek világába, hiszen a Lens csapatában helyet kapott, mi több, 27 mérkőzésen pályára is lépett, mielőtt a Real Madrid leigazolta volna.

Neymar: a tini szenzáció

A brazil játékos ugyan most nem volt ott a The Best díj legjobb tíz jelöltje között, de az vitathatatlan, hogy a legnagyobb sztárok között tartják nyilván. 17 éves korában debütált a Santos felnőtt csapatában, 18 évesen pedig 5 gólt szerzett egy brazil kupameccsen.

Teljes menetrend