2018-11-06 22:41 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “Solari felkészült szakember, elégedettek vagyunk vele” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Plzen elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Solarin kívül Nacho is az újságírók rendelkezésére állt néhány kérdés erejéig, meccs előtti nyilatkozatát alább olvashatjátok.

“Nem könnyű sok meccsen nyeretlenül elhagyni a pályát a Real Madridnál, és a legutóbbi két győzelem magabiztosságot adott nekünk. Szeretnénk holnap tovább folytatni ezt a győzelmi szériát, hogy az önbizalmunk továbbra is magas legyen. Nem akarunk gólt kapni, hogy még nagyobb stabilitással folytathassuk a jó sorozatot”.

“Nagyon fontos meccs vár ránk holnap, a csoportban semmi nem dőlt el, és szükségünk van a győzelemre ahhoz, hogy nagyobb eséllyel jussunk tovább a következő körbe. A Bernabéuban kemény meccsünk volt a Plzen ellen, és a végén megszenvedtünk ellenük, mert voltak helyzeteik. De minden Bajnokok Ligája meccs kemény. Ha választanom kellene, hogy ki ne játsszon náluk, akkor a csatárukat mondanám, Krmencik-et, aki sérülés miatt ki is hagyja a meccset, de igazán tetszett a játéka”.

Bajnokok Ligája tapasztalat “Fontos a tapasztalat ebben a sorozatban. Van egy magja a keretünknek, akik többször is megnyerték már a Bajnokok Ligáját. A lehető legizgatottabban várjuk ezeket a meccseket, ahogyan tettük eddig is minden évben. Különleges torna ez, és van néhány kiváló játékosunk ahhoz, hogy ismét egy szép szezon álljon előttünk. Hatalmas felelősséggel jár ezt a címert viselni, és én mindig arról álmodtam, hogy magamra ölthessem ezt a mezt. Minden meccsre úgy készülök, mint a pályafutásom legnehezebb mérkőzésére”.

Solari értékelése “Nem könnyű, amikor edzőváltás történik, de Solari itthon van a Real Madridban, és jól felkészült szakember. Jól kezdődött a munkája vezetőedzőként, és elégedettek vagyunk vele. Ő az edzőnk, és ott leszünk mellette, történjen bármi. Igyekszünk meghosszabbítani a győzelmi szériáját. Nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat. Rossz sorozatban voltunk, és újra meg kell bíznunk magunkban, egyénként és csapatként egyaránt. Ez jól alakul. Az elmúlt két meccs nem volt hatalmas rangadó győzelem, de minden megnyert meccs ad egy kis lökést a morálunknak. Ezen felül kiváló keretünk is van”.

Carvajal azt nyilatkozta, Lopetegui volt a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgozott “Dani nyilatkozata egy nehéz pillanatban jött, de mindig az igazat kell mondanod, és ha ő ezt gondolta valóban, akkor el kell fogadnunk a véleményét. Lopetegui ott van a legjobb edzők között, akikkel együtt dolgoztam, és csakis a legjobbakat kívánjuk neki, mert bárhova is menjen majd, biztosan jól fog teljesíteni”.

Füttyszó a Bernabéuban “Ha választhatnék, minden meccset a Santiago Bernabéu stadionban játszanék, a saját szurkolóink előtt, és az ő támogatásukkal”.

Vinicius Jr. értékelése “Bizonyítja a pályán, hogy szépen fokozatosan készen áll már arra, hogy a Real Madridban játsszon. Nehéz valakinek megkapaszkodnia az első csapatban, de ő fiatal, és erős mentalitása van. Ha mindannyian segítünk neki, és nem helyezünk rá nagy nyomást, akkor briliáns játékossá válhat, efelől nincsen kétségem”.

Teljes menetrend