Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-12-04 16:24 e.gergo realmadrid.com
Modric varázslatos éve Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid horvát középpályása 2018-ban zsebre tette az Aranylabdát, a FIFA The Best elismerést, és az UEFA Év Játékosa díjat is. 

A világ legjobb játékosa a Real Madrid keretében van, és úgy hívják: Luka Modric. Tegnap este a Ballon d’Or gálán a horvát középpályás kapta a 2018-as esztendő legjobb labdarúgójának járó elismerést, ezzel megkoronázva sikerekben amúgy is gazdag évét. A France Football által kiosztott Ballon d’Or megnyerése előtt a FIFA és az UEFA is megválasztotta őt az év legjobb játékosának (FIFA The Best, UEFA Men’s Player of the Year). Az előbbi tekintélyes elismeréseken kívül Modricot választották az előző Bajnokok Ligája szezon legjobban teljesítő középpályásának, és megnyerte az Oroszországban rendezett Világbajnokságon a torna legjobb játékosának járó Aranylabdát is – a horvát válogatott Modric vezényletével a döntőig menetelt a tornán. Novemberben az IFFHS labdarúgó statisztikákkal foglalkozó szervezettől is megkapta a legjobb játékszervezőnek járó díjat: Best Playmaker 2018.

modric-eve

Luka Modric mind a Real Madridban, mind pedig a horvát válogatottban magas szinten teljesített, és létfontosságú játékos volt az elmúlt esztendőben. Kollektív trófeagyűjteményébe idén nyár elején bekerült a Bajnokok Ligája serleg, tavaly ilyenkor pedig a FIFA Klubvilágbajnokság megnyeréséért járó aranyérem is, amely tornán egyébként szintén Aranylabdás lett a horvát. A válogatottal döntőbe jutott, azon a tornán végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend