2018-12-05 15:45 d.gergo realmadrid.commarca.com
Solari: “A játékosok lelkesek és izgatottak, ezt akarom látni tőlük a pályán is” NyilatkozatokSpanyol Kupa

A Copa del Rey legjobb nyolcaddöntőjébe jutás lesz a tét a holnap délután 16:15-kor kezdődő, Melilla elleni összecsapáson, melynek első meccsét a Real Madrid 4-0 arányban nyerte meg, így viszonylag kényelmesen készülődhet a visszavágóra Solari csapata. A vezetőedző ma megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyet alább olvashattok:

Nem szabad lebecsülni az ellenfelet “Minden játékos intenzíven, lelkesen és izgatottan dolgozik, beleértve a nagy csapat tagjait, és azokat a Castillás játékosokat, akik játszhatnak velünk. Ezt a morált akarjuk látni a pályán is a Melilla ellen holnap. Az első meccs nagyon jó volt, mert nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, jó hozzáállást mutattunk a pályán. Olyan csapat ellen játszottunk, akik jó focit játszanak, és a Segunda B kiírásában vezetik a csoportjukat is. Az a liga nagyon alá van becsülve, vannak ott igazán remekül focizó csapatok”.

Az Aranylabda “Ez Modric éve, csodálatos év van mögötte, és minden tőle telhetőt beleadott a klubcsapatáért és a válogatottjáért egyaránt. Az Aranylabda a pályafutásának egy érettebb szakaszában érkezett számára. Úgy tűnik nekem, hogy még szebb, hogy ilyen korban kapta meg, mert így igazán tudja értékelni azt. Mindannyian nagyon örülünk neki, hogy megnyerte az Aranylabdát”.

Az utánpótlás “Vannak meccsek a szezon folyamán, amiken lehetőséget biztosítunk a fiataloknak is, akik az utánpótlás csapatból jönnek fel. A klub történelmében mindig voltak játékosok, akik az akadémiából bekerültek a nagy csapatba. Én 2000-ben érkeztem ide, akkor is nagy hangsúlyt fektetett már a klub az utánpótlás nevelésére, az edzőközpontok bővítésére és a játékosok fejlesztésére. Volt szerencsém nekem is dolgozni ott, ez egy nagyon nehéz és “névtelen” munka, mert nem mindig értékelik az ott végzett feladatokat, miután az eredmények nem kézzel foghatóak azonnal. A Real Madrid eredményei ezen a téren számszerűsíthetőek. Tizenegy játékos van a keretben most, akik szerepeltek az utánpótlásunkban is, és a spanyol első- és másodosztályban összesen kilencven ilyen játékos játszik”.

A januári átigazolásokról “Nem tudok róla, hogy mi a terv, a téli átigazolási piaccal nem én foglalkozok. Huszonnégy játékos van a keretünkben, plusz azok, akik a Castillából behívhatóak. Mindenkin látom a lelkesedést és a motivációt. Sok játékost szeretnénk kipróbálni a meccsen. Nem vagyok jelen a közösségi médiában, és nem láttam Isco fotóját. A játékosoknak mindig a tőlük telhető legjobbat kell nyújtaniuk, és bevethetőnek kell lenniük. Aztán a döntéseket befolyásolhatja a játékosok aktuális formája is. Az edző feladata az, hogy igyekezzen jól összeállítani a csapatot, és hogy elkerülje a hibákat. Vannak játékosok, akik jól játszanak, és folyamatosan hozzák is ezt a szintet, ezért vannak ott a kezdőben 10-12 éveket, de a neve miatt senkinek nincs joga a kezdőben lennie”.

Teljes menetrend