2018-12-07 09:53 d.gergo realmadrid.com
Javi Sánchez: “Nagyon különleges érzés a Bernabéuban játszani” NyilatkozatokSpanyol Kupa

A Melilla elleni kupamérkőzés után az utánpótlást képviselő Javi Sánchez, valamint Federico Valverde és Jesús Vallejo is nyilatkoztak.

Javi Séánchez “Nagyon különleges érzés, elég szerencsés voltam korábban is azért, mert bemutatkozhattam a nagy csapatban, de az felejthetetlen, hogy ebben a stadionban is pályára léphettem a csapattal. Egy valóra vált álom. Volt szerencsém gólt is szerezni, ezt azoknak az embereknek ajánlom, akik támogattak engem az eddigi utamon. Nagyon hálás vagyok az edzőnek, most pedig tovább kell folytatnom a kemény munkát, hogy a lehető legtöbbet kihozhassam a lehetőségekből, amiket kapok. Tudtuk, hogy jó idegenbeli teljesítménnyel magunk mögött játsszuk ezt a meccset, és hogy csak rá kellett tennünk a habot a tortára, ezért aztán a győzelem volt a célunk már a meccs legelejétől kezdve. Gratulálok Fidalgónak és Fran Garciának. Jól ismerem őket, és tudom, milyen keményen dolgoztak azért, hogy ma debütálhassanak az első csapatban”.

Fede Valverde “Az elején kicsit szenvedtünk, de amint megszereztük az első gólt, a meccs nyíltabb lett, több kontrát tudtunk vezetni, és igyekeztünk kihozni ezekből a legtöbbet. Három villámgyors támadó középpályásunk van, akik szuperek voltak ma. Nyertünk, ott vagyunk a következő fordulóban. Nekünk, akik kevesebb játékpercet kapnak, ki kell hoznunk a legtöbbet ezekből a lehetőségekből”.

“Játszottam Solari irányítása alatt a Castillában, önbizalmat adott nekem, és az nagyon fontos volt számomra. Minden nap beleadtam mindent, ami tőlem telik, és nagy elégedettséggel tölti el az embert, ha az edző ezt a munkát megjutalmazza. Gratulálnunk kell a mai debütálóknak, ki kell élvezniük ezt a napot, mert nem hétköznapi dolog debütálni a Real Madridban. Tovább kell folytatniuk a munkát, és harcolniuk kell, mert nagy az út még előttük. Egyes játékosok több, mások pedig kevesebb játékpercet kapnak, de mindannyian keményen dolgozunk, és aki végül pályára lép, az igyekszik a lehető legjobban játszani ott. Jól érzem magam a középpályán, de bárhol játszom, ahol csak az edző szeretné”.

Isco és Vinicius Jr. “Iscót szeretik az emberek, ma megmutatta, hogy miért – remek adottságai vannak. Vinicius Jr.-ban van egy kis szikra, ami megkülönbözteti őt a többi játékostól, ma meg is tapsolták őt az emberek, ami nagyon szép”.

Jesús Vallejo “Jól érzem magam, a kulcs a meccsen az volt, hogy már az első perctől kezdve összpontosítsunk. Ez az eredmény önbizalmat ad nekünk a következő meccsekre. Az edző arra kért bennünket, hogy játsszunk intenzíven, támadjuk le már nagyon felül a Melillát. A mai meccs jól alakult, és ennek örülünk. Fontos, hogy mindannyian bevetésre készen legyünk, amikor az edző szólít minket. Ha mindig felkészültek vagyunk, akkor bennünk lesz a versenyhez szükséges ritmus”.

“Koncentrálunk rá, hogy a támadásokat és a védekezést is egy egységként, csapatként csináljuk. Most fontos, hogy jól kipihenjük magunkat a Huesca elleni bajnoki előtt, aztán a Bajnokok Ligájában játszunk, majd a Rayo ellen. Fontos meccsek ezek, a Klubvilágbajnokságra is nagy elszántsággal kell érkeznünk”

Teljes menetrend