Fejléc kép
Fórumajánló
Bale 801 perc után talált be újra a ligában
2018-12-10 08:44 Tromposch Ádám as.com
Bale 801 perc után talált be újra a ligában Spanyol Bajnokság

Gareth Bale 10 mérkőzést játszott le úgy a bajnokságban, hogy nem sikerült gólt szereznie, ám a Huesca ellen győztes gólt szerzett.

Bale végre megtörte a gólcsendjét, és egy igen szép találattal, végül is 3 pontot szerzett csapatának a Huesca otthonában. 801 perc telt el úgy, hogy a walesi játékos nem szerzett gólt a La Ligában, most viszont Odriozola remek beadására érkezett jó ütemben, és nagyon szépen tette be a lasztit a hazaiak kapujába, ezzel megszerezve a vezetést, és a győzelmet is.

Bale utoljára szeptember elsején, még a Leganes elleni bajnokin talált be, azt követően pályára lépett a Bilbao, Sevilla, Atlético, Alavés, Levante, Barcelona, Valladolid, Celta Vigo, Eibar és a Valencia elleni meccsen is, de nem tudott gólt szerezni. Ezeken a meccseken 35 kapura tartó lövése volt összesen.

A korábbi Spurs-játékos végre örülhet, hiszen hosszú idő után szerzett a csapata számára is fontos gólt. Azonban ezzel együtt is igen kiábrándító a teljesítménye a ligában, hiszen még csak négy gólt szerzett. Mindez annak fényében lehet még inkább csalódást keltő statisztika, hogy Ronaldo távozása után mindenki őt kiáltotta ki az első számú pótléknak. Sok szakértő azt mondta, hogy most végre kiteljesedhet, és megmutathatja, hogy mekkora vezér a pályán. Azonban az már egyértelmű, hogy nem tudja pótolni a portugál zsenit.

Bale-nek a Madridban töltött évei alatt csupán egyszer volt rosszabb a statisztikája ennyi találkozó után. Az előző szezonban 15 meccs után mindössze 2 gólja volt. Azt persze hozzá kell tenni, hogy ezekből csupán 5 mérkőzésen tudott pályára lépni, mert annyit volt sérült.

A walesi szélső statisztikái a BL-ben sokkal jobbak, mint a La Ligában. A bajnokságban ugyanis a Huesca elleni gólját megelőzően 325 percenként talált be, míg a BL-ben 107 perc ez a mutatója. 

Teljes menetrend