Fejléc kép
Fórumajánló
Courtois: “A kollektív elismerések mindig különlegesebbek, mint az egyéni díjak”
2018-12-18 18:31 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “A kollektív elismerések mindig különlegesebbek, mint az egyéni díjak” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Real Madrid holnap 17:30-as kezdéssel a japán Kashima Antlers ellen játszik majd a Klubvilágbajnokság elődöntőjében, és ahogy eddig több másik játékos, úgy a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois is nyilatkozott a torna közeledtével.

“Gyakran álmodozik az ember az ilyen pillanatokról. Ez lehet az első érmem a világ legjobb csapatának tagjaként. A szezon hátralévő részét is segítené, ha megnyernénk most ezt a trófeát. Büszke vagyok, hogy egy olyan csapatban lehetek, amelyik ennyi mindent nyert a történelme során. Top játékosok vannak a keretünkben, akik sok mindent nyertek már, és én is közéjük szeretnék tartozni”.

“A tapasztalat nagyon fontos. Egy szezon során keresztül mész keményebb időszakokon, és ez a tapasztalat segít az ilyen meccseket is megnyerni, mint a holnapi vagy mint egy fontos döntő. Mindenki készen áll erre a tornára. Nem lehetsz itt minden évben, mert ehhez meg kell nyerni a Bajnokok Ligáját. Egy újabb serlegért játszunk, ez pedig mindig fontos egy labdarúgó számára. A csapatszinten megnyert elismerések mindig különlegesebbek, mint az egyéni díjak”.

Kapott gól nélküli meccsek
“Mindig fontos, ha nem kap gólt a csapat, mert elől nagyon jó adottságú játékosaink vannak, és ha nem kapunk gólt, máris sokkal nagyobb esélyünk van a győzelemre. Igyekszünk jól és egységesen védekezni, hogy ezután is sok olyan meccsünk legyen, amit kapott gól nélkül zárunk”.

Üzenet a szurkolóknak
“Szeretném megköszönni mindannyiuknak a támogatást, amit minden meccsen kapunk tőlük. Biztos vagyok benne, hogy a Klubvilágbajnokságon is mögöttünk lesznek majd. Igyekszünk majd nyerni, hogy még egy trófeával bővítsük a Real Madrid történelemkönyvét”.

Teljes menetrend