Fejléc kép
Fórumajánló
Marcelo: “Mourinho remek szakember, kár érte, hogy csapat nélkül maradt”
2018-12-18 18:05 d.gergo realmadrid.com
Marcelo: “Mourinho remek szakember, kár érte, hogy csapat nélkül maradt” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Real Madrid holnap a Kashima Antlers ellen játszik a FIFA Klubvilágbajnokság elődöntőjében, a találkozó előtt Solari társa Marcelo volt a sajtószobában.

“Nagy a csapategység az öltözőben, nagyon sokat játszunk együtt, és emiatt vagyunk ott ma, ahol. Hajt minket a vágy, hogy trófeákat nyerjünk. Most egy rövid tornán veszünk részt, és ha bejutunk a döntőbe, ott egy újabb serleg lesz a tét. Motiváltak vagyunk, mint mindig, és büszkén viseljük a Real Madrid mezét”.

“Nem érdekel az egyéni része a focinak, a csapatszinten elért jó dolgok számítanak csak igazán. A kulcs a keretünkben és az egységben rejlik, olyanok vagyunk, mint egy család, barátok vagyunk a pályán és azon kívül is. Ezt láthatjátok”.

Mourinho menesztése a Unitedből
“Azért vagyok most itt, hogy a Klubvilágbajnokságról beszéljek. Gondolom azért kérdeztek róla, mert korábban a Real Madrid edzője is volt. Remek szakember, és kár érte, hogy most klub nélkül maradt. Szeretném megköszönni mindazt, amit értem tett, amíg itt volt a Real Madridban”.

“Mikor ide érkeztem a csapathoz, fiatal voltam még, és az összes tapasztaltabb játékos segített nekem, és más hozzám hasonló fiataloknak is. Most rajtunk a sor, mint tapasztaltabbak, hogy igyekezzünk segíteni az ifjaknak a csapatban. Jól kell magukat érezniük a pályán, és azért kell dolgozniuk, hogy a Real Madrid az élen maradjon, ahová tartozik”.

Isco
“Ismerjük Isco adottságait. Számomra ő az egyik legjobb, legtechnikásabb játékos a keretben. Néha egyes játékosok több, mások pedig kevesebb játéklehetőséget kapnak, de erre túl nagy hangsúlyt fektetnek, szerintem pedig nincs értelme ezen lovagolni. Isco a Real Madrid játékosa, és mindhalálig küzdeni fog ezért a csapatért”.

Zidane jövője Manchesterben?
“Zizou remek teljesítményt nyújtott, mialatt a Real Madridnál dolgozott, és a világon bármelyik csapatba beillene”.

A Bajnokok Ligája sorsolásról
“Az Ajax kemény csapat. Akik továbbjutnak ebbe a körbe, azok már mind a torna legjobb csapatai közé tartoznak. Nagyon kimerítő párharc lesz ez ellenük, és bár messze vannak még azok a meccsek, szerintem nehéz lesz ellenük, és nézőként biztos jó lesz majd követni ezt a párharcot”.

Teljes menetrend