Fejléc kép
Fórumajánló
Solari: “A futballvilág most erre a tornára figyel”
2018-12-18 18:43 Tromposch Ádám realmadrid.com
Solari: “A futballvilág most erre a tornára figyel” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Klubvilágbajnokság elődöntője előtt a Real Madrid edzője, Santiago Solari beszélt a Kashima Antlers elleni mérkőzésről.

Solari:

“Nagyon fontosnak tartjuk az előttünk álló mérkőzést. A Madridnak meg kellett nyernie a Bajnokok Ligáját, hogy itt lehessen. Ezek a játékosok megtették ezt, és ez igazán nagy teljesítmény volt tőlük. Ezt meg kell nekik köszönnünk, és meg kell próbálni ezért megvédeni ezt a címet is.”

“A csapat boldog, és csak erre a tornára koncentrál. Volt valami különleges rezgés a kereten belül, ahogy ideutaztunk. Tapasztalt játékosok, akik tudják, hogy azért lehetnek itt, mert megnyerték a BL-t. Három európai kupát nyertek sorozatban, és négyet, öt éven belül. Ez valami egészen kivételes teljesítmény, amit igazán nehéz lesz megismételni. Igazándiból talán csak a Real Madrid képes erre.”

A fogadásuk

“Szeretném megköszönni Abu Dhabinak, hogy ilyen kedvesen fogadtak minket. Ez egy különleges torna, amit imádok. Itt a különböző földrészek bajnokai mérhetik össze a tudásukat. A futballvilág pedig ilyenkor erre figyel.”

A kupa fontossága

“Fontos, hogy lássuk európai szemszögből is, hogy ez mennyire fontos kiírás. Az itt lévő játékosok győztesek, jöjjenek bármelyik federációból, már az nagy teljesítmény, ha itt van egy csapat. Mindig is szerettem ezt a tornát, mindig követtem, egészen fiatal koromtól kezdve. Amikor 13 vagy 14 voltam, akkor Tokióban volt, én pedig kimaradtam a suliból, hogy lássam a meccseket. Egyik lehetséges ellenfelünket sem nézem le, és szeretném, hogy élvezzük ezt a tornát, mert nagyon különleges versenysorozatról van szó.”

Iscóról

“Imádom Iscót. A feladatom az, hogy minden játékos a lehető legjobbat hozza ki magából, aki pedig nem így teljesít, abból meg kell próbálni kihozni ezt, aki pedig már ezen a szinten van, azt bizony ott kell tartani. Ezután a legnehezebb feladatom az, hogy kiválasszam azokat, akik pályára léphetnek.”

“Csak a meccsre koncentrálunk, minden játékosunk várja már a Kashima elleni találkozót. Mindenki nagyon izgatott és elkötelezett. Az összes játékosomnak döntő szerepe lehet holnap abban, hogy bejussunk a fináléba.”

Kashima Antlers

“Sokkal tapasztaltabb csapatuk van, mint két éve. Akkor vendégek voltak, most pedig Ázsia bajnokai. A játékosok magja megmaradt, és van néhány minőségi külföldi a keretben. Gyorsak, dinamikusak, akik jó focit játszanak. Kemény és különleges meccs lesz ellenük.”

Mourinho

“Minden kollégám iránt tiszteletet érzek. Legyen szó amatőr vagy profi szintről. Még jobban igaz ez azok iránt, akik ezt a klubot képviselték, és örömet okoztak nekünk. Miért aggódnék azért, hogy pletykák vannak a Real Madrid körül? Ez teljesen mindennapos jelenség, és nincs vele gondom.”

Filozófia

“Nem sok minden változott a nézeteimben azóta, hogy kineveztek az első csapat edzőjének, ahogy korábban Castilla-edzőként és játékosként is azt vallottam, hogy minden egyes nap bizonyítani kell, és bele kell adni mindent. Ez a filozófiám, ez a szemlélet kell ehhez a különleges munkához.”

Mourinho vagy Guardiola stílusa

“A futball összes értékét és elvét támogatom, ami karakterizálja a Real Madridot. A csapatomnak dominálnia kell, és mindig a győzelemért kell játszania, támadnia kell, és gólokat szereznie. A játékosok pedig soha nem adhatják fel. Mindehhez sok dolognak kell teljesülnie taktikai szinten, módszertani és fizikális szempontból is. A Real Madrid minden futballban képviselt értékével azonosulni tudok.”

Teljes menetrend