Fejléc kép
Fórumajánló
Solari: “Bale megmutatta, hogy mire képes”
2018-12-19 21:23 d.gergo realmadrid.com
Solari: “Bale megmutatta, hogy mire képes” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Real Madrid 3-1-re legyőzte japán ellenfelét, a Kashima Antlers csapatát a Klubvilágbajnokság elődöntőjében, a találkozó után Solari nyilatkozott, és a sajtótájékoztatón természetesen kiemelte a mesterhármast szerző Gareth Bale teljesítményét is.

Gareth Bale
“Lenyűgöző meccse volt, megmutatta, hogy ki is ő, és hogy mire képes. Nagyon örülünk neki, most pihenésre van szüksége, hogy a következő meccsen is ugyanerre legyen képes. Komoly és erős teljesítményt nyújtott az egész csapat, odafigyelt mindenki végig a meccsen, a döntőn ugyanerre lesz szükségünk”.

“A foci a játékosokról szól. A csereként beállók is igyekeznek segíteni.. A remek teljesítményekért mindig a játékos maga felel, Gareth ma a legjobbat hozta ki magából, de okozott már örömet a Real Madrid szurkolóinak korábban is. Gólokat szerzett, és gólokra van szükség a győzelmek megszerzéséhez is. Reméljük, hogy így tudja folytatni minden meccsen. Nehéz minden meccsen hármat lőnie, de mindig belead minden tőle telhetőt a meccseken”.

A Klubvilágbajnokság döntője
“Nincs sok időnk a döntőig, ami azt illeti kevesebb időnk van a felkészülsére, mint az ellenfelünknek. Meg kell figyelnünk az ellenfél játékának alapjait, és erőt kell gyűjtenünk. Szeretem ezt a tornát, szerintem csodálatos. Fiatalabb koromból kedves emlékeim vannak az Interkontinentális Kupáról. Különleges számomra. Nagy versenysorozat, teljes joggal, mert nehéz ide bekerülni. A River Plate-nek meg kellett nyernie a Copa Libertadores-t, a Real Madridnak pedig a Bajnokok Ligáját. A Kashima az ázsiai bajnok, és meg is mutatták ma a pályán, hogy miért lettek ott ők a legjobbak”.

Az Al Ain csapata
“Nem lep meg, hogy döntőznek, versenyképes csapatuk van. A döntőbe itt senki nem jut anélkül, hogy jól játszana. Sok gólt szereztek, és megverték a River Plate-et is. Megérdemlik a helyüket a döntőben, nekünk pedig oda kell tennünk magunkat, ha meg akarjuk nyerni ezt a trófeát”.

Marcelo értékelése
“Szüksége van egy kis folyamatosságra, hogy visszanyerje a formáját. A sok sérülés miatt várható volt, hogy a szezonja hullámzó lesz. Marcelo nagyon jól játszott, de szerintem nem ez a legjobb, amit tőle láttunk, és remélem, hogy a döntőben még jobb lesz majd. Csodálatos játékos, feszegetnie kell a határait, és részt vennie a támadásokban és a védekezésben egyaránt. Nehéz mindkettőre odafigyelnie, mert elképesztően támadó felfogású játékos, de teszek majd érte, hogy meglegyen az egyensúly. Ma szuper munkát végzett”.

Asensio sérülése
“Az ilyen dolgok megesnek. Nem volt semmi gondja, pályára lépett és aztán addig játszott, amíg nem tudta folytatni. Megvizsgáljuk majd, hogy mi a helyzet vele, reméljük semmi komoly. Fontos játékos, és kár, hogy le kellett jönnie a pályáról”.

Teljes menetrend