Fejléc kép
Fórumajánló
Kroos: A Klubvilágbajnokság hasonlít a Bajnokok Ligájához
2018-12-20 10:26 d.gergo realmadrid.com
Kroos: A Klubvilágbajnokság hasonlít a Bajnokok Ligájához FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Kashima Antlers ellen megnyert Klubvilágbajnokság elődöntő után a játékosok közül Toni Kroos és Thibaut Courtois is nyilatkoztak.

Toni Kroos

“Nem néztem a másik ág elődöntőjét, nem tudunk sokat az ellenfelünkről, de az biztos, hogy nehéz meccs lesz, és jól kell játszanunk, ha meg akarjuk nyerni ezt a trófeát. Hasonlítanak ezek a meccsek a Bajnokok Ligájához, itt is nagyon kell összpontosítani. Ma nem kezdtünk a legjobban, de ahogy teltek a percek, egyre jobbak lettünk. A második félidő nagyszerű volt, és megszereztük a győzelemhez szükséges gólokat is”.

“Nehéz bejutni ebbe a sorozatba, mert meg kell nyerni hozzá a Bajnokok Ligáját. Szóval ha az ember itt van, akkor már muszáj megpróbálni megnyerni a tornát. Lehetőségünk van zsinórban harmadik évben is megnyerni a Klubvilágbajnokságot, ennél pedig nincs is nagyobb motiváció”.

Bale és Llorente értékelése
“Bale mindent beleadott a csapatért, nagyon erősen próbálkozott. Marcos Llorente teljesítményében sincs semmi meglepő, nézem őt az edzéseken. Jól kihasználja az előtte adódó lehetőségeket. Jó erőnlétben van, és jól teljesít”.

Thibaut Courtois

“Meg kell nyernünk a Klubvilágbajnokságot. Nem feltételezhetünk semmit a következő ellenfelünkről, le kell őket győznünk. Láttuk a tegnapi meccsüket a River Plate ellen. Jól kell alkalmazkodnunk a döntőben, mert másfajta stílusban játszanak, mint amihez Európában hozzászoktunk”.

“Az első gólunk gyönyörű volt, aztán a második félidőben el kellett döntenünk a meccset, és így is tettünk. Intenzíven kell játszanunk, fel kell pörgetnünk a sebességet, mert ha gyorsan játszunk, azzal nem tudják a lépést tartani. Volt egy jó helyzetük egy szögletből, de miután megszereztük a vezetést, jól játszottunk. Kár a kapott gólért, ott elengedtük magunkat picit”.

Teljes menetrend