Fejléc kép
Fórumajánló
Solari: “Remélem az Al Ain nem fog sokat szabálytalankodni”
2018-12-22 11:38 d.gergo realmadrid.com
Solari: “Remélem az Al Ain nem fog sokat szabálytalankodni” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

Az Al-Ain elleni Klubvilágbajnokság döntő előtt Santiago Solari és Sergio Ramos álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére tegnap délután. A Real Madrid vezetőedzőjének nyilatkozata:

“Ez a csapat a legutóbbi öt szezonban négyszer Bajnokok Ligája győztes volt, ebből háromszor zsinórban. A klubnak az van a vérében, hogy mindig a következő trófeát keresse, de nem szabad megfeledkeznünk a múlt páratlan sikereiről sem. Holnap szeretnénk egy új fejezetet írni a klub történelemkönyvébe. Ha a Real Madrid a favorit, az azért van, mert ez a klub minden energiáját az ehhez hasonló döntőkre összpontosítja. Holnap mindannyiunknak készen kell állnia, mind mentális, mind erőnléti, mind pedig taktikai szinten”.

Lehetséges Bajnokok Ligája döntő a Barcelona ellen
“Ez egy olyan távoli feltételezés, hogy időgép kellene ahhoz, hogy odáig tudjunk menni. Lehetetlen a következő kétszáz év összes Bajnokok Ligája serlegét megnyerni. Ilyen a foci, nagyon versenyképes csapatok vesznek részt a Klubvilágbajnokságon is, a világ minden tájáról. Nehéz értékelni mindazt, amit a Real Madrid elért az elmúlt öt évben, még manapság is minden nap meglep engem, amikor felkelek reggel”.

“Nyilvánvalóan az Al Ain is a saját erősségeire alapoz a meccseken. Sok blokkolást csinálnak, és szabálytalankodnak is a széleken. A tunéziai ellenfelük már panaszt is tett ellenük ennek kapcsán, és a River ellen is előnyt kovácsoltak ebből a taktikából. Erre számítunk a döntőn is, hogy ilyen fegyverekhez nyúljanak a győzelem megszerzéséért. Biztosan igyekeznek majd úgy játszani, ahogy eddig is tették: erős védekezéssel, kihasználva a legjobb játékosaik sebességét és adottságait. Biztosan ki akarják majd használni a beadásokat is, remélhetőleg szabálytalanságok nélkül”.

Isco
“A minap jól játszott, és az edzéseken is kiemelkedik. Az edzői stáb, a gyógytornászok és az orvosok is örülnek, ha egy játékos újra teljesen bevethető, és amikor játszik, akkor jól is játszik”.

Megkoronázni a BL-triplázást
“A labdarúgás egy csapatsport, és ahogy a klubban, úgy bennem is megvan a vágy, hogy olyan csapatként játsszunk, akik méltóak a csapat nagy múltjához és a legutóbbi, zsinórban három Bajnokok Ligája győzelemhez. Nagy lehetőség előtt állnak a játékosok, hogy a Klubvilágbajnokságot is ismét megnyerhetik, ez példa nélküli teljesítmény lenne”.

A River Plate kiesése
“Nincsen meglepetés ebben a tornában, minden kontinens képviselteti magát, és sokszor megesett már, hogy nem az történt, amire a szurkolók számítottak. Ha egy csapat itt eljut a döntőbe, az nem a véletlen műve”.

Teljes menetrend