2019-01-06 22:13 Tromposch Ádám realmadrid.com
Solari: “Be kell lőnünk a helyzeteinket” Spanyol Bajnokság

A Real Madrid újabb vereséget szenvedett a ligában, ezúttal a Real Sociedad vitte el a 3 pontot a Bernabéuból. Solari a meccs után érthetően csalódottan nyilatkozott.

Solari:

“Három pontot kellett volna szereznünk, de nem sikerült. Be kell lőnünk a helyzeteinket. Meg kell nyernünk a következő meccsünket.”

“Nem beszélünk a játékvezetőről. Vannak helyzetek, amelyek egyértelműnek tűnnek élőben is, és úgy gondoljuk, hogy a VAR is azért van, hogy ne legyenek kérdések, még akkor sem, ha ilyen egyértelmű egy eset. Ezért létezik egyáltalán ez a technika. Ha nem ezért, akkor nincs értelme az egésznek. Emberek vagyunk, hibázunk. Az egy dolog, hogy van olyan eset, amikor nem nézhetjük meg a bizonyítékokat, de ha meg van adva az esély erre, akkor viszont érthetetlen, ha nem tesszük meg.”

Viniciusról

“A játékosok idővel, a meccsekkel, az edzésekkel fejlődnek és érnek. Vinicius sok örömöt okozott már a klubnak, már akkor is, amikor a Castillában játszott. Még csak négy hónapja van itt, csupán 18 éves, és már betalált a Klub-vb döntőjében. Sokkal jobban alkalmazkodik, fejlődik, mint azt bárki várta volna korábban.”

A meccsről

“A foci ilyen. Hibát követtünk el, amiért megfizettünk. Mindent megtettünk azért, hogy megfordítsuk az eredményt, minden nehézség ellenére. A lehetséges büntető, a kiállítás, de ez nem jelent vigaszt.”

“Mindig a győzelemért lépünk pályára. Nem becsüljük le az adott kiírást, az ellenfelet, soha nem becsülünk alá senkit és semmit. Harcolunk a sikerért, legyen szó bármiről, és bármilyen ellenfélről, ez a győztes karakter jellemzője. Minden nehézség ellenére, azért a meccsen is megmutattuk a karakterünket. Ez persze nem vigasz, mert veszítettünk, de láttam a játékosok karakterét, hozzáállását, és ez jó, mert megbocsáthatatlan lenne, ha ezt nem láttam volna.”

Teljes menetrend