Fejléc kép
Fórumajánló
Solari: “Azt akarjuk, hogy rendeltetésszerűen használják a videóbírót”
2019-01-23 16:32 d.gergo realmadrid.com
Solari: “Azt akarjuk, hogy rendeltetésszerűen használják a videóbírót” NyilatkozatokSpanyol Kupa

A Girona elleni Copa del Rey negyeddöntő előtt Santiago Solari sajtótájékoztatót tartott, melyben beszélt a videóbíró spanyolországi alkalmazásáról, Marcelóról, a sérültekről és persze a holnap esti meccsről is.

“A Gironának sok erőssége van, jó szezonjuk van eddig. Jól védekeznek és gyorsak a támadásaik, és a kettő közti átmeneteket is jól végzik a pályán. Rögzített helyzetekből is veszélyesek. Sok dolgot kell igyekeznünk kontrollálni ezen a meccsen, de saját magunkra összpontosítunk”.

“A Sevilla elleni meccsen mutatott játékot kell megpróbálnunk reprodukálni, úgy kell játszanunk, mint azon a meccsen, vagy mint korábban a Celta, a Plzen vagy a Roma ellen. Erre a szintű stabilitásra van szükségünk. A Sevilla ellen minden szempontból erős játékunk volt, ezt kell átmentenünk a kupába is”.

Motiváció a kupában
“A csapat motivált, és készen áll a kihívásokra minden fronton. Nem látok motiváció szempontjából különbséget a Copa del Rey és a La Liga meccsek között. Persze, amikor a Bajnokok Ligája himnusza felcsendül, mindenki ezerrel felpörög”.

“A győzelemhez három fő dolog kell: elkötelezettség, lelkesedés és izgalom. Csak ezekkel tudsz versenybe szállni, és ugyanazt a szenvedélyt mutatni. A játékosok vannak minden igyekezetünk szívében, és szívüket-lelküket bele kell tenniük minden meccsbe”.

Benzema sérülése
“A tudomány alapján hoztuk meg a döntést, bár persze a játékosnak is van ebbe beleszólása. Az orvoslás nem olyan, mint a matematika, sok múlik a játékos hozzáállásán és versenyszellemén is, Karim pedig játszani akar. Nagyszerű szezonja van eddig, de ha ilyen dolgokról van szó, akkor az orvosok mondják ki a végső szót, ők adnak javaslatot a lehető legjobb útra”.

Marcelo
“Nem lehet megkérdőjelezni a klub felé mutatott szeretetét és elkötelezettségét. Az edzéseken mindig vidám, és kifogástalan a magatartása. Nekem kell kijelölnöm a kezdőcsapatot, és ez kemény munka, de mindig aszerint jelölöm ki a kezdőt, hogy hogyan látom a soron következő meccset. Minden mérkőzés más, és ha beszélek privátban a játékosokkal ilyen dolgokról, az a beszélgetés privát is marad”.

“Egészséges dolog a kereten belüli verseny, és jót tesz a csapatnak. A labdarúgásban létfontosságú, hogy minden játékos érezze, bármikor lehetősége lehet játszani, és hogy mindannyian érzik, hogy bármikor a kispadon lehetnek. Ez késztet versengésre a kereten belül”.

A videóbíró
“Ugyanazt fogom most elismételni, amit korábban is mondtam a videóbíróról. Mindenki izgalommal teli üdvözölte ezt a technológiát a fociban, most pedig sok mindenkit mégis összezavar. Azt akarjuk, hogy rendeltetésszerűen használják. Minél kevesebbet hallunk róla, annál jobban végzik a bírók a munkájukat. Ez a VAR első éve, és mind azt szeretnénk, ha fejlődne a rendszer, és világosabb lenne a használata. Erről szól szerintem az egész vita. Szeretnénk világosan látni, és megérteni a rendszert. Izgatottan vártuk, most pedig csak zűrzavar van belőle. Tökéletesíteni kell, hogy ennélfogva jobb legyen a foci”.

Sérültek és hiányzók
“Örülünk, mert néhány játékos már visszatért a munkához, és a csapattal edz a sérülés után. Toni, Llorente, Mariano… Asensio is majdnem készen áll rá, hogy csatlakozzon a csapathoz, ahogyan Gareth is. Keylorra várnunk kell még. Mindannyian nagyon fontos játékosok a keretben, és örülünk neki, hogy újra a pályán láthatjuk őket. Mariano is kezdi visszanyerni a régi formáját, és ha elég időt adunk neki, akkor ki fogja venni a részét a csapat munkájából. Ami Javi Sánchezt illeti, ő nem bevethető, eltiltott, ez nem is kérdés”.

“A keretben vannak fiatalok, és tapasztalt játékosok egyaránt, utóbbiak a csapat szíve, akik segítségével a fiatalok beilleszkedhetnek és fejlődhetnek. Egészséges verseny van a kereten belül, az én munkám pedig az, hogy a lehető legjobb csapatot küldjem pályára, hogy megnyerjük a meccseinket”.

Emiliano Sala eltűnése
“Elszomorított bennünket a hír, sok erőt kívánunk a családjának és a barátainak, minden támogatásunk az övék, és természetesen a remény rendületlen bennünk”.

Teljes menetrend