2019-02-12 14:17 d.gergo realmadrid.com
Solari: “Teljesen mindegy, mit értél el korábban, az ellenfelet mindig tisztelni kell” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Santiago Solari az UEFA munkatársainak nyilatkozott az Ajax elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt:

“Nehéz lesz ez a párosítás, ahogyan minden ilyen meccs nehéz a Bajnokok Ligájában. A Real Madridnak fel kell érnie a történelméhez, és be kell jutnia a következő fordulóba. Egy olyan csapat ellen játszunk, akik tavaly bebizonyították, milyen versenyképesek, és idén is ezen az úton folytatják”.

Milyen felelősséggel jár követni egy tizenháromszoros Bajnokok Ligája győztes klub örökségét?
“Erre az örökségre mindannyian büszkék vagyunk, és mindannyian részesei vagyunk a klub jelenének és múltjának. Szeretnénk építeni a jövőt, mert ez a csapat mindig büszkén tekint a múltjára, ugyanakkor a jövőre is nagy figyelmet fordít”.

Hogyan értékeled a Real Madrid csoportkörét?
“Mindig nehéz, sokszor vannak meglepetések is a csoportkörben. Le kellett győznünk idegenben a Plzent és a Romát is a csoport első helyének megszerzéséért, és nagyon jól teljesítettünk”.

Az Ajax évtizedek óta jól meghatározott stílusban játszik, és mindig támogatja a fiatal játékosokat. Mit vársz ettől a párharctól?
“Az Ajax nagyon híres az utánpótlás stratégiájáról, elkötelezettek a fiatal tehetségek és a támadó futball iránt. Így dolgoznak ma is, egy olyan kerettel, akik már bizonyítottan versenyképesek. Nehéz lesz a párharc, mint minden Bajnokok Ligája összecsapás”.

Mesélj saját filozófiádról…
“Először is, a foci álmokat kreál. Gyermekként mindenkinek az az álma, hogy az élvonalban szerepelhessen, mindenki Bajnokok Ligája győzelemről, bajnoki első helyezésről vagy Klubvilágbajnoki címről álmodik. A szurkolóknak is ez az álma minden meccsen. Néha nem valósulnak meg ezek, de a labdarúgás rákényszerít téged, hogy szedd össze magad és próbáld meg újra. Mindig ott egy újabb lehetőség arra, hogy ismét lehessenek álmaid”.

A fociról alkotott képed kialakulásában játszott szerepet bármelyik edző vagy játékos?
“Ebben a sportban van pár kulcs érték: az alázat, az áldozat és a szolidaritás. Alázat, mert soha nem szabad elszállnod. Teljesen mindegy, hogy korábban miket értél el személyes vagy klub szinten, mindig tisztelned kell az ellenfeledet, saját magadat és az elvégzett munkádat annak érdekében, hogy tovább fejlődhess. Pontosan erről szól az áldozatok meghozatala. A labdarúgás ezen kívül a tehetségről szól, és fontos, hogy ha tehetséges vagy, ezt a tulajdonságodat a csapat érdekeinek szolgálatába állítsd”.

Hogyan motiválod a játékosokat, hogy minden nap a maximumot adják bele?
“A labdarúgás és a verseny szeretetével ösztönzök, a mi esetünkben pedig a Real Madrid szeretetével is, hiszen ez a mi klubunk. Sokféle módszer van a játékosok tüzelésére a pályán, és mindegyiknek van helye a megfelelő szituációban. Van aki tapsol, van aki fütyül, van aki kiabál a játékosokhoz a pályán. Szerintem az a legfontosabb, hogy példát mutasson az ember”.

Mit gondolsz, sikerülhet zsinórban negyedszer is Bajnokok Ligáját nyernie a Real Madridnak?
“A Real Madrid számára semmi sem lehetetlen”.

Hivatalos az Ajax elleni keret 2019.02.12. 10:53
Teljes menetrend