Fejléc kép
Fórumajánló
Az UEFA kivizsgálja Sergio Ramos nyilatkozatát
2019-02-14 19:19 d.gergo uefa.com
Az UEFA kivizsgálja Sergio Ramos nyilatkozatát Bajnokok Ligája

Mint arról reggel Facebook oldalunkon beszámoltunk, Sergio Ramos az Ajax elleni mérkőzés után félreérthetően nyilatkozott a sárga lapját illetően, és immár hivatalos, hogy az UEFA komolyan vette az esetet, és vizsgálatot indít az ügyben.

Sergio Ramos a mérkőzés után az öltözőből kifelé jövet a sajtózónában állt meg válaszolni néhány újságírói kérdésre, és mikor az utolsó perces sárga lapjáról, pontosabban annak szándékosságáról kérdezték, a Real Madrid csapatkapitánya azt felelte, hogy “az eredményt nézve hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem járt ez a fejemben”. Rögtön hatalmas cirkusz kerekedett a nemzetközi sajtóban, a nyilatkozatot több neves sportportál is lehozta – a nálunk olvasható mérkőzés utáni nyilatkozatban nem szerepelt a mondat, hiszen a klub által megerősített nyilatkozatrészletben nem szerepelt.

Természetesen Ramosnak sem kellett sok, Twitteren hamar reagált a felkapott hírre: “Egy mérkőzésen sok feszültség és érzelem van az emberben, és másodperceink vannak csak egy-egy döntés meghozatalára. A mérkőzésben a legjobb dolog a győzelem volt, a legrosszabb pedig, hogy nem lehetek ott a csapatban a visszavágón. Szeretném világosan leszögezni, hogy engem jobban bánt az eltiltás, mint bárki mást, és nem volt semmi szándékosság a sárga lapom mögött. A lelátóról fogom támogatni a csapatot szurkolóként, az az álmom, hogy bejussunk a negyeddöntőbe”.

Úgy fest azonban, hogy a Twitter nyilatkozat későn érkezett, és korábbi szavaival olyan folyamatot indított be, aminek a megállítására kevés volt egy korrekció. Az UEFA hivatalos weboldalán közölte, hogy vizsgálatot indítanak a védő mérkőzés utáni nyilatkozatával kapcsolatban, sportszerűtlen viselkedés miatt, és a döntéstől függően precedensek alapján megtörténhet, hogy további egy mérkőzésre eltiltják a Real Madrid csapatkapitányát.

Az Ajax – Real Madrid mérkőzés kapcsán több esetet is tárgyal majd a fegyelmi bizottság február 28-án. Az Ajaxnak és a Real Madridnak is fájhat a feje a szurkolóik miatt, a hazai szektorban pályára dobált tárgyak és tiltott transzparensek miatt szabnak ki majd büntetést, és mindkét szurkolótábor miatt további büntetésre számíthatnak majd saját csapataik pirotechnikai eszközök alkalmazása miatt.

A mérkőzés jegyzőkönyvét ide kattintva találjátok.

Teljes menetrend