Fejléc kép
Fórumajánló
Karim: “Nem játszottunk jól, a visszavágón többet kell mutatnunk”
2019-02-14 07:58 d.gergo
Karim: “Nem játszottunk jól, a visszavágón többet kell mutatnunk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid francia csatárának a tegnap esti, Ajax elleni Bajnokok Ligája találkozó volt a 450. Real Madrid mérkőzése pályafutása során. A Vinicius gólpasszát értékesítő Benzema a lefújás után röviden nyilatkozott is:

“Az Ajax fiatal kerettel rendelkezik, és a meccs kezdetétől fogva nyomást gyakoroltak ránk. Mi nem kezdtük jól a meccset, de ezalatt nem is kaptunk gólt. Ami a második félidőt illeti, ott mindkét fél jól játszott. Az eredmény jól alakult, fontos volt győzni, de nem gondolom, hogy jól játszottunk volna. Tudjuk, hogy az Ajax képes a jó játékra, és azt is tudjuk, hogy a visszavágón jobbnak kell lennünk”.

“Élvezem a játékot Vinicius mellett, mert nagyon keményen dolgozik, ezt láthatja mindenki. A meccseken nagyon sok jó dolgot csinál a pályán. A meccs eleje felé kaptam egy ütést, és a hideg miatt az idő előrehaladtával kellemetlenebbé vált az érzés, és most fáj. De pihenek egy-két napot, és rendben leszek”.

Karim Benzema eddigi 450 tétmérkőzése a versenysorozatok között az alábbiak szerint oszlik meg: spanyol bajnokság (299), Bajnokok Ligája (92), Copa del Rey (39), Spanyol Szuperkupa (8), Klubvilágbajnokság (8), Európai Szuperkupa (4). Ez idő alatt a Real Madrid játékosaként 211 gólt vágott a francia csatár, ezzel a klub örökös góllövőlistájának hatodik helyén áll.

Mi több, a Bajnokok Ligájában egész pályafutása alatt már hatvan gólnál jár a francia, ezzel a torna negyedik legeredményesebb játékosa, előtte már csak Raúl (71 gól), Messi (106) és Cristiano Ronaldo (122) állnak a ranglistán.

Teljes menetrend