2019-02-25 09:29 d.gergo realmadrid.com
Carvajal: “Ha a bíró és a VAR is így gondolta, akkor büntető volt Casemiro esete” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Levante elleni mérkőzés volt Dani Carvajal századik bajnoki győzelme a Real Madrid színeiben, a védő pedig nyilatkozott is a lefújást követően.

“Kemény meccs volt, mindig nehéz helyszín a Levante otthona. Nagy nyomást gyakoroltak ránk, nehezen ment nekünk a helyzetek kidolgozása. A végén viszont belőttük azokat, a Levante pedig kihagyta a saját helyzeteit, szóval három ponttal térünk haza”.

“Szerintem fantasztikus eredményeket értünk el eddig. A Girona meccs kicsúszott a kezeink közül, megfordították a meccset. Nehezen dolgoztuk fel, mert közel lehettünk volna a tabella első helyéhez, de nem fogjuk bedobni emiatt a törülközőt”.

carvajal-100

A bajnokságról
“Nem fogjuk feladni, amíg matematikailag esélyünk van a bajnoki cím megszerzésére. A Barcelona elleni meccs egy döntő számunkra a bajnokságban, de azelőtt még a szerdai meccsen kell túl lennünk, és be kell jutnunk a döntőbe a kupában”.

Büntetők
“Az elsőt nem láttam, elég messze voltam tőle, de a félidőben azt mondták nekünk, hogy kézzel állították meg a labdát. A második büntetőnél 25 méterre voltam az esettől, és hallottam a kontaktot. Ha a VAR szerint büntető volt, és a játékvezető is így gondolta, akkor büntető az eset. Egyértelmű szabálytalanság volt”.

casemiro

“Nem én vagyok a bíró, nem hozok ilyen döntéseket. Ha mind a játékvezető, aki közel volt az esethez, mind pedig a videóbíró megerősítette a döntést, akkor tényleg büntető volt. Nem fogunk vitába szállni ezen. Néha ezek a döntések ellenünk mennek, amikor semmi nem történt, ilyenkor mi is hazamentünk és túltettük magunkat rajta. Nehéz dolog játékvezetőnek lenni, de a csapatoknak folytatnia kell a munkát, és el kell fogadnia, hogy a döntések néha nekik, néha az ellenfélnek kedveznek.

Carvajalnak ez volt a századik bajnoki győzelme a Real Madrid színeiben, összesen 147 alkalommal lépett pályára a csapatban ebben a sorozatban, három gólt is szerezve. A Real Madridnál töltött eddigi ideje alatt négyszer nyert Bajnokok Ligáját és Klubvilágbajnokságot, háromszor Európai Szuperkupát, és egy-egy alkalommal bajnokságot, kupát és Spanyol Szuperkupát. Az idei szezonban 16 bajnoki meccsen játszott, ezalatt tizenegy győzelmet bezsebelve.

Teljes menetrend