2019-03-06 06:31 d.gergo realmadrid.com
Solari: “Sajnáljuk a szurkolóinkat, csodálatosan támogatták a csapatot” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Az Ajax elleni kiesést követően Santiago Solari így nyilatkozott:

Az Ajax elleni mérkőzés jegyzőkönyvét ide kattintva találjátok.

“Nagyon fájdalmas ez. Sajnáljuk a szurkolóinkat, csodálatosan támogatták a csapatot ebben a kemény időben. Szomorúak vagyunk, és fáj a kiesés. A lehető legjobb erőfeszítéseket tettük meg, de nem volt elég, és kiestünk. Szomorú este ez”.

“A meccsen minden folyamatosan és gyorsan változott, volt mindenből egy kicsi: kényszerű cserék, kapufák, az Ajax pontossága, a videóbíró, nekünk pedig nem akart bemenni a labda… Nagyon sok minden történt ma, amit ki kell elemeznünk”.

A keret
“Ez a bajnokokkal teli keret megnyerte a legutóbbi három Bajnokok Ligája kiírást, az elmúlt öt évben négyszer győzött ebben a sorozatban. Szomorú időszakban vagyunk most, ami igazán kiemeli, hogy milyen nehéz is az európai porondon helytállni, és megerősíti az elmúlt évek hatalmas teljesítményét a csapat részéről”.

A szezon értékelése
“Kemény szezon volt eddig, de ezért vagyunk itt: hogy beleadjunk mindent, és megmutassuk az igazi arcunkat a nehéz pillanatokban. A jó periódusokat könnyebb megélni, de az ilyen nehéz időszakokon is túl kell lennünk. Bátornak kell lenni, és soha nem szabad feladni. Nyugodtnak kell maradnunk, és a helyzetet a lehető legjobb szellemben kell nekivágnunk az előttünk álló munkának”.

“A szezon megy tovább. A bajnokságban nagy a lemaradásunk, de profiként kell dolgoznunk továbbra is. A Real Madrid nagyobb ezeknél, fel fogunk állni ebből, és jobbak leszünk, mint valaha”.

A cserék
“Volt két kényszerű cserénk, ezért vártam ki a harmadikkal, mert bármi megtörténhetett volna a meccsen, amiért szükség lehetett volna rá. Láttátok, mi történt. Bale sérülten ment le, és tíz emberrel kellett befejeznünk, mert minden cserénket kihasználtuk”.

Saját munkája
“Nem azért jöttem ide ilyen gondterhes időszakban, hogy csak úgy feladjam. Azért vagyok itt, hogy dolgozzak, és a tőlem telhető legjobbat nyújtsam. A játékosok is ezért vannak itt, és azért, hogy jobbak legyenek holnap, mint amilyenek tegnap voltak”.

“Holnap edzeni fogunk, hétvégén vár ránk a spanyol bajnokság. Mindannyiunknak kötelessége profiként dolgozni, és megmutatni, hogy a csapat ott van a szívünkben”.

Az Ajax elleni keret 2019.03.04. 17:56
Teljes menetrend