2019-03-09 17:35 d.gergo realmadrid.com
Solari: “Igazi megtiszteltetés ezt a címert szolgálni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A holnap esti, Real Valladolid elleni spanyol bajnoki meccs előtti napon Santiago Solari nagyjából egy órás késéssel érkezve, de ilyenkor szokásos megtartotta sajtótájékoztatóját.

“Profi hozzáállással vágunk bele ebbe a meccsbe. Ilyen rossz időszakokban mutatkozik meg az ember igazi jelleme leginkább. Ilyenkor látszik, hogy ki van veled, és ki nem támogat, ki tűnik el és ki áll ki ilyen időkben is, ki esik el és ki az, aki készen áll a harcra egy ilyen helyzet ellen”.

“Nehéz meccs vár ránk a Valladolid ellen, megpróbálják majd a lehető legtöbbet kihozni ebből a meccsből a saját javukra, nekünk pedig ugyanezt kell tennünk, hogy még több pontot gyűjtsünk a tabellán. Az a kulcs, hogy csapatként játsszunk”.

Igazságtalan lenne egy esetleges elbocsátás?
“Ezt nem nekem feladatom megítélni. Holnap az a kötelességünk, hogy mindenki úgy vágjon neki ennek a meccsnek, hogy minden tőle telhetőt kihoz magából. Tizenkét meccsünk van még hátra, és olyan magasan kell végeznünk a tabellán, amennyire csak lehet. Mi több, matematikailag még mindig van esélyünk a bajnokság megnyerésére. Persze nagy a lemaradás. Az elsődleges feladatunk most, hogy holnap jól teljesítsünk”.

Ramos is utazik a csapattal
“Nem kell tőlem engedélyt kérnie erre. beszéltünk erről vele, és utazik ő is a csapattal. Szerintem jó dolog most, hogy velünk jön és támogatja a csapatot, a csapattársakat, a klubot, és hogy így is elvégzi a csapatkapitányi munkáját”.

Megbeszélés a játékosokkal
“Ami privátban történik, az mind privát ügy, és csak az öltözőre tartozik, és vannak dolgok, amiket megoszthatunk egy sajtótájékoztatón. Mindig kritikusan tekintünk magunkra. A játékosok mindig nagyon kritikusak, mikor visszanézik a teljesítményüket. Ez nem csak akkor van így, ha veszítünk, mindennapos dolog, győzelem után különösen. Könnyű bűnbakot keresni, ha a dolgok rosszul alakulnak, viszont nehéz megtalálni a gyengeségeinket, amikor épp jól megy a szekér”.

Saját jövőjéről a csapatnál
“Egyikünk sincs itt örökké a klubnál, mindenkinek korlátozott idő áll a rendelkezésére. A legfontosabb dolog mindig a következő meccs, arra összpontosítunk most is, és a mindennapos munkánkra. Az edzéseken keményen dolgozunk, és holnap sem lesz ez másképp, a meccsen. Az elkötelezettségünk nem is lehetne nagyobb, és igazi megtiszteltetés ezt a címert szolgálni”.

“Az én feladatom az, hogy folytassam a munkát, és a lehető legjobbat nyújtsam ennek a csapatnak. Hogy képes vagyok-e folytatni ezt a munkát, azt ítéljétek meg ti. Mindig arra fogok törekedni, hogy a tőlem telhető legjobb munkát végezzem, ahogyan ezt már elmondtam az első napomon is, mikor átvettem ezt a pozíciót. Mindenki limitált ideig van itt, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb”.

Isco
“A fegyelmezési kérdések csak ránk tartoznak, ami pedig a pályát illeti, itt is ugyanaz a helyzet, mint bármelyik másik klubnál: ahhoz, hogy játszhass, először is nagyon jó erőnléti állapotban kell lenned, aztán újra vissza kell szoknod a meccsekhez”.

Üzenet a szurkolóknak
“Szomorú és fájdalmas időszakot élünk most. Kicsivel több, mint ezer napon át volt a csapat Európa trónján, mikor kiestünk a Bajnokok Ligájából, és nehezen fogunk találni még egy csapatot a világon, aki képes lesz majd ilyesmire”.

“A fájdalom, a szomorúság és az elismerés járhat kéz a kézben is. Mindannyiunknak el kell ismernie ezt a csapatot – nem csak a klub alkalmazásában álló személyeket, de a szurkolókat is, mert egy arany időszakról beszélünk. Kieshet egy csapat a tornából, ugyanakkor kaphat elismerést és tapsot is, majd elindul az ilyenkor szokásos önkritika. Mindig szükség van az önkritikára, ha nem érünk el egy kitűzött célt”.

Teljes menetrend