2019-03-11 22:26 Tromposch Ádám realmadrid.com
Florentino Pérez: “Egy új, izgalmas fejezet kezdődik, amelyet Zidane fog irányítani” Nyilatkozatok

A Real Madrid elnöke volt az első, aki köszöntötte Zinedine Zidane-t, miután a francia újfent elvállalta a klub edzői posztját.

“A klub 117 éves történetének egyik legsikeresebb időszakát éltük a közelmúltban. Több, mint 1 000 napig voltunk Európa bajnokai. Tudjuk, hogy vannak viszontagságos idők egy csapat életében, és tisztában vagyunk vele, hogy ez mennyire fájó a szurkolóknak.”

“Mindazonáltal szeretném elmondani, hogy ezek a játékosok már rengeteg örömet okoztak nekünk, sok-sok trófeát hódítottak el. Öt év alatt négyszer nyertek Bajnokok Ligáját, ez pedig szinte utánozhatatlan teljesítmény. Ezek a játékosok büszkévé tettek minket, és ezeket a sikereket nem szabad elfelejteni. Ez a klub minden nap kihívásokkal néz szembe. Az elmúlt évek a sikerekről szóltak, azonban ebben a szezonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. A mi kötelességünk az, hogy lépéseket tegyünk azért, hogy megforduljanak a dolgok.”

“Szeretném megköszönni és elismerni Santiago Solari munkáját. Mindvégig igazán profi volt, megmutatta, hogy mennyire elkötelezett a klub iránt. Ez az ő otthona is, egészen a végsőkig. Ő is a Real Madrid-család tagja, imádja ezt a klubot, és mindent megtett, ami az erejéből telt. Már az első naptól kezdve elképesztő energiával vetette bele magát a munkába, mindent kiadott magából ezért a címerért, megpróbálta jól végezni a munkáját ilyen nehéz időszakban is. Szeretném megköszönni Solarinak, aki továbbra is a klubnál maradhat, és dolgozhat, amennyiben ő így dönt.”

“Remek keretünk van, de az elmúlt évek sikerei után be kell látnunk, hogy ebben a szezonban nem feleltünk meg az elvárásoknak. Szeretnénk elkezdeni egy új, nagyon izgalmas fejezetet. Ezt a projektet pedig egy igazán nagy ikon fogja vezetni, aki elhivatottságával, versenyszellemével, ambíciójával mindig is bizonyított. Azért vagyunk itt ma este, hogy köszöntsük Zidane-t.”

Kedves Zizou, a klub iránti szenvedélyed miatt vagy újra itt. Ez a kapcsolat már 2001 óta íródik, és ez a világ legjobb, és egyben örökké tartó kapcsolata közted és a klub között. Nagyon nehéz időkben vállaltad a feladatot. A tény, hogy ma itt vagy, csak azért lehetséges, mert imádod ezt a címert, és mindent, ami ezzel kapcsolatos. Amikor öt napja felajánlottuk ezt a lehetőséget számodra, még egyszer megmutattad a szereteted és hűséged a Real Madrid iránt.”

“Ez az elhivatottság minden madridistát lázba hoz. A te irányításod alatt kilenc trófeát nyertünk, ami mutatja a Real Madrid dominanciáját a futballban. Büszkék vagyunk, hogy újra velünk vagy. Te képviseled a klub igazi nagyságát. Köszönöm, Zizou!

Zidane:

“Ez egy nagyon különleges nap, boldog vagyok, és most ez a legfontosabb. Ahogy az elnök Úr is mondta, örülök, hogy újra itt lehetek. Csak arra vágyom, hogy újra dolgozhassak, és mindig is imádtam azt, amit ez a klub képvisel. Csak arra koncentrálok, hogy holnap már munkába is állhassak.”

Teljes menetrend