2019-03-11 22:58 Tromposch Ádám as.com
Zidane: “Nem tudtam nemet mondani a Real Madridnak” Nyilatkozatok

Zidane 2022-ig írt alá a Real Madridhoz, miután Santiago Solari nem tudta megmenteni a szezont. A francia legenda újra bizonyíthat, a második fejezet pedig talán még sokkal nehezebb lesz.

Zidane: “Tudom, hogy ez egy nagyon különleges nap mindenkinek. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek, és ez a legfontosabb. Holnap már munkába is állok, és mindenki azon dolgozik majd, hogy a klub visszakerüljön a méltó helyére.”

Érzések: “Nagyon boldog vagyok, jól érzem magam, örülök, hogy újra itt lehetek és ezzel a csapattal dolgozhatom.”

Mi történt a távozásod óta? “Tudom, hogy miért mentem el. Azért mentem, mert szükségem volt rá, nekem. A klubnak és a keretnek változás kellett, nem csak nekem, egyszerűen tovább kellett lépni. Most újra itt vagyok, mert az elnök felhívott, és mert imádom a Real Madridot. Remek, hogy újra itt lehetek, főleg most, hogy ennyi ideig távol voltam…”

Felelősség: “Nagy a felelősség, de itt mindenki imádja ezt a klubot. Hosszú évekig harcoltam ezért a címerért a pályán, sok dolgot nyertem itt. Most csak egy vagyok a sok ember közül itt a klubnál. Imádom a focit, és nem felejtettem el, hogy miket nyertünk, ahogy azt sem, hogy mit csináltunk rosszul, kiestünk a kupából, és nem szerepeltünk jól a ligában. Mindent megteszek, hogy jobb legyen a csapat. Tudom, hogy hol vagyok.”

A szezon hátralévő része: “A dolgok meg fognak változni, meg kell változniuk. De most nem ez a prioritás, 11 meccsünk van még hátra, és szeretnénk szépen befejezni a szezont.”

Az első gondolata a felkérés után: “Visszatérek, és most itt is vagyok.”

Kétségek: “Nem voltak kétségeim. Az elmúlt 9 hónapban egy interjút adtam. Amikor az elnök Úr felhívott, nem tudtam nemet mondani. Amikor ilyen sokat nyersz, egy kicsit rosszabbul alakulhatnak a dolgok. Ez történt velünk is. Kívül voltam, de tudtam, hogy mi történik a csapaton belül. Nem voltam boldog emiatt, ahogy a játékosok sem. Meglátjuk, meddig tudunk eljutni a hátralévő 11 meccsen a szezonban, most ez a legfontosabb.”

Cristiano: “Ez nem erről szól. Most csak az előttünk álló 11 meccs a fontos. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Cristiano mit ért el itt, ezen soha senki nem fog változtatni. 11 meccsünk van hátra, szombaton kezdünk.”

Kockázatos visszatérés: “Nem gondolok a kockázatokra, ha ezt tenném, most nem állnék itt. A szívem azt mondta, hogy pihennem kell, de most már készen állok a visszatérésre. Talán négy hónappal ezelőtt nem így éreztem volna. Talán most volt itt az ideje.”

Tartozások a klubnak: “Nem tartozom a klubnak semmivel, nem vagyok adósa. Azért távoztam, mert mindenkinek az volt a legjobb döntés. Most pedig azért vagyok itt, mert igazán ezt akartam.”

Mivel foglalkozott az elmúlt időszakban? “Az elmúlt 9 hónapban itt éltem Madridban. Feltöltöttem az akkumulátorokat. Most pedig készen állok az újabb kihívásokra ennél a remek klubnál, amit imádok.”

Az edzői stáb: “Ugyanaz lesz, ami korábban is volt.”

Konklúziók: “Az egész szezont követtem, legtöbbször a stadionból, és az biztos, hogy a játékosok az elsők, akik érzik, hogy ez mennyire nehéz szezon. Nem nyerhetsz mindig, a foci ilyen. Néha el kell fogadnod a változást, és meg kell értened, hogy nem alakultak jól a dolgok. Nagyon nehéz volt ilyen távolról nézni a csapatot, miközben szenved.”

Hibák: “Mit csináltam rosszul? Nagyon sok mindent. Megnyertük a BL-t, de a kupát nem, és nem voltunk jók a ligában sem. Ezért én voltam a felelős. Én nem hibáztatok senkit. Lopetegui és Solari is megtett mindent, ami tőle telt, de így alakultak a dolgok. Most már előre kell néznünk.”

Kényelmetlen szituációk (Isco, Bale, Marcelo…): “Nincs ilyen. Minden játékos sok dolgot nyert már itt a klubnál. Soha nem mentem bele olyan dolgokba, hogy mi történik egyik és másik ember között. Egyszerűen csak újra velük akarok lenni, el kell kezdenünk dolgozni, amire már szombaton itt is a lehetőség.”

Teljes menetrend