2019-03-13 17:52 Tromposch Ádám as.com
Tíz játékos, aki nyáron bizonyíthat Zidane-nak kölcsönből visszatérve Átigazolási hírekEgyéb hírek

De Tomás és Achraf jól teljesít kölcsönben jelenlegi csapatában, de Zidane-nak sok lehetősége van válogatni a visszatérők közül, már persze, ha úgy gondolja, hogy az adott játékos segítséget nyújthat a következő szezonban.

Achraf Hakimi (Borussia Dortmund)

A marokkói válogatott védő első szezonját tölti a német Dortmund együttesénél, ahol összesen két évre írt alá kölcsönben. Achraf remekül teljesít, az edző, Lucien Favre számít rá, bízik benne, ezt pedig ő meg is hálálja. Achrafot kedveli Zidane, hiszen a francia mester is bízott benne, és lehetőséget adott neki az első csapatnál, amikor még csak 18 éves volt. Most már jóval több tapasztalata van a 20 éves játékosnak, aki akár két pozícióban is jó lehet: jobbhátvédként és balhátvédként is kiválóban teljesít, utóbbi pedig mindenképpen fontos, ha Marcelo távozik. Amennyiben Zidane már a következő szezontól akarja őt, meg kell egyezni a Dortmunddal is a részletekről, hiszen 2 szezonra szól a szerződése a német klubnál.

Raul De Tomás (Rayo Vallecano)

“Júliusban visszatérek Madridba” – nyilatkozta korábban a csatár. Zidane nagyon jól ismeri őt, hiszen volt az edzője a Castillában is, valamint biztos azzal is tisztában van, hogy az elmúlt, illetve a jelenlegi szezonban mire volt képes a csatár. A 2017/18-as kiírásban a spanyol 2. ligában 24 gólt szerzett De Tomás, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat most az 1. osztályban küzdhet. Ebben a szezonban 11 gólnál jár a támadó. A következő szezon jó lehetőség lehet neki a Real Madridnál, hiszen Benzemának mindenképpen kell pótlás, illetve segítség. “Minden héten beszéltünk… Zidane mindig is a példaképem volt, ez pedig túl nagy nyomást helyezett rám, ezért nem alakultak jól a dolgok számomra a Castillában” – mondta a játékos a korábbi évekről, és Zidane-ról. Ezen a nyáron újra találkoznak, Raul De Tomás pedig újfent bizonyíthat példaképének.

Theo Hernandez (Real Sociedad)

Amennyiben a nyáron Marcelo eligazol, Theo lehet egy másik megoldás a helyére. A visszatérése jóval egyszerűbb, mint Achraf esetében, hiszen csak egy évre írt alá a Sociedadban, illetve nincs vásárlási opciójuk rá. Ami viszont ellen játszik, az a saját formája, hiszen az Alavésben mutatott teljesítményének közelében sincs, azóta sem.

Martin Ödegaard (Vitesse)

Ödegaard második szezonját tölti Hollandiában, ezúttal a Vitesse-ben bizony, ahol végre tényleg remekül teljesít, már hét gólja van, és 6 gólpasszt is adott 26 mérkőzésen. A Castillán kívül csupán egy meccse volt a Real Madridban, akkor Zidane adott neki lehetőséget, még a Cultural csapata ellen. A még mindig csak 20 éves játékos sokat fejlődött, amire már az Ajaxnál is felfigyeltek, és valószínűleg megpróbálják megszerezni őt. Nagyon is lehetséges, hogy a következő szezont ő már Amszterdamban kezdi meg.

Mateo Kovacic (Chelsea)

Kovacic jövője egy másik klubnál van. A Real Madridnál nem voltak elégedettek vele a Madridnál töltött utolsó szezonjában, kapcsolata pedig szinte említésre sem méltó Zidane-nal. Mindezek miatt már az elmúlt nyáron új csapatot kerestek neki, végül Londonba igazolt. Most a Madrid kivár, hiszen a FIFA szankciója kizárhatja a Chelsea-t az átigazolási időszakból, így pedig valószínűleg nem tarthatják meg a horvát középpályást. Az viszont biztos, hogy a Real Madrid meghallgatja majd más klubok ajánlatait a játékosért.

Borja Mayoral (Levante)

Mayoral egyáltalán nem villogott eddig ebben a szezonban a Levante együttesében. Ez pedig nem válik a javára, amikor meg kell majd küzdenie Raul De Tomás mellett még Marianóval is. Ennek ellenére Zidane már jól ismeri őt, az irányítása alatt 29 meccsen 7 gólt lőtt a csatár. A 21 éves játékos visszatér Madridba a nyáron, és mindenképpen az a célja, hogy a csapattal is maradhasson a későbbiekben is.

Óscar Rodríguez (Leganés)

A Leganés sok játéklehetőséget adott Rodrígueznek (1.860 perc, 24 mérkőzésen), mindezt pedig az első teljes 1. osztályú szezonjában. A 20 éves középpályás remekül reagált, jól játszik, és lőtt három gólt, illetve adott négy gólpasszt. Zidane korábban már foglalkozott vele, amikor a 2017-es USA-túrára magával vitte őt, a játékos pedig gólt is lőtt a Manchester Citynek Los Angelesben.

Andrii Lunin (Leganés)

A Real Madrid elmúlt nyáron vette az ukrán kapust a Zorya együttesétől, 8,5 millióért. Rögtön tovább is állt, hogy megtapasztalja az új környezetet, így került a madridi Leganés együtteséhez. Az ötlet az volt, hogy sok lehetőséget kap majd a spanyol bajnokságban, mielőtt visszatér a Real Madridhoz, hogy 3. számú kapus legyen. Azonban a fiatal ukrán mindössze 364 percet kapott a szezonban, és persze van egy másik jelentkező is a 3. számú kapusposztra, aki történetesen Luca Zidane, az edző fia.

James Rodriguez (Bayern München)

James jövője a Bayern kezében van. Amennyiben le akarják igazolni őt, akkor 42 millió eurót kell átutalniuk a Madrid számlájára, ehhez pedig minden joguk megvan, a Real vezetőségének ebbe már nincs beleszólása. A kolumbiai szeretne visszatérni Madridba, azonban pont azért távozott, mert Zidane nem számolt vele.

Lucas Silva (Cruzeiro)

A Real Madrid nem számol már Silvával. A 26 éves brazil visszatért a Cruzeiro együtteséhez, oda, ahol nevelkedett, hogy újraindítsa karrierjét, amely igen szerencsétlenül alakult. Azonban eddig csak 2 meccset kapott az új szezonban, a lehetséges ötből. A Madridhoz 2015-ben csatlakozott, 14 millió euró volt akkor az ára, a szerződése pedig 2020-ig köti a “Királyi Gárdához”. Azonban nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy láthatjuk őt még valaha Real Madrid mezben.

Teljes menetrend